Forsanger og guitarist James Dean Bradfield
Forsanger og guitarist James Dean Bradfield Foto: Michael Bothager

En anelse usikre på premiereaftenen? Well, Manic Street Preachers er til hver en tid stadig væk bedre end de fleste

AF STEFFEN JUNGERSEN

Manden har skrevet de bedste, mest melodiske og ligeud hjertegribende poprock-sange, der er komponeret de sidste tyve år. Han har gjort det med et talent så svimlende og en driftsikkerhed, så det bør få selv de nærmeste af hans konkurrenter til at bøje sig i støvet og undskylde, hvor middelmådige de er.

Udover at have et melodi-øre ud over det sædvanlige, er manden en enestående sanger og en guitarist, hvor de fleste konkurrenter – hvis de tør melde sig på banen – nok overvejer, om det smarteste ikke var at benytte strengene i ostehøvlen snarere end i det guitarhegn, de egentlig er ment til. Navnet er James Dean Bradfield, han er komponist, sanger og guitarist i walisiske Manic Street Preachers, og det sammenrend er simpelthen et enestående rockband. Hvilket de endnu engang beviste i et udsolgt Amager Bio søndag aften.

Ganske enkelt siger det alt om Manic Street Preachers, at de selv på en premiereaften, som i starten var en anelse usikker, kun skulle cirka 25 minutter ind i koncerten, før selv en hærdet hund som Deres udsendte lod blokken falde og den såkaldte sunde fornuft fare. Den såkaldte fornuft tjener i reglen alligevel kun til at lægge bånd på den kunst, de kalder 'at leve live't.

Så kom de nemlig – i rap rækkefølge og uimodståelige – 'The Everlasting', 'A Design For Life', 'You Love Us' og 'Some Kind Of Nothingness'. Blot fire fantastiske sange blandt mange, men alt rigeligt til at trække glædestårer og dertil forbande, at ikke flere har dét talent for sangskrivning, James Dean Bradfield har!

Ja, det ER store ord, men der findes fandme ikke andre sangskrivere i vore dage, som kan dét, Bradfield kan.

Det hér er simpelthen musikalsk magi, og var de godt på vej deropad søndag aften, rammer Manic Street Preachers med nogen garanti himlen og byder stjernerne op til dans, når de om en god måneds tid spiller på Jelling Festival.

Manic Street Preachers er simpelthen et uomgængeligt band. Og ikke mindst uundværligt – deres lige findes nemlig ikke. 'You Love Us'?? Ja, gu’ gør vi da så, James! Og det kan du godt gange med 100…

MANIC STREET PREACHERS, turnépremiere, Amager Bio.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.