Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen at faktisk forholdsvis uskyldige rockbands bliver udnævnt til ’vanvidsrockere’ eller tilsvarende, uden at der egentlig er mere at have dét i, end at de pågældende på en god dag er marginalt mere farlige end Oasis.

Skal man imidlertid have regulært rockvanvid er det amerikanske Swans, som spiller i Konservatoriets Koncertsal på Fredriksberg fredag 23. november, et ret godt bud.

Swans er i forvejen kendt som ét af verdens mest larmende rockbands, og ifølge arrangør Lars Top-Galia (kendt fra Sort Sol) har de i kontrakten betinget sig, at hverken volumen eller showets længde må begrænses.

I bandets tidlige dage i starten firserne var ét af deres kendemærker, at de ofte spillede så højt, at flere i publikum kastede op pga. lydtrykket, mens bandets leder Michael Gira gerne personligt bankede de i salen, som understod sig i at headbange!

Siden blev Swans en anelse mildere stemt. I hvert fald indtil 2010 albummet ’My Father Will Guide Me Up To A Rope In The Sky’, som bl.a. indeholder en sang med titlen ‘You Fucking People Make Me Sick’. Et album, som udkom efter en 14 års pause og med en Gira i spidsen, som proklamerede, at han ville have Swans tilbage til den aggressivitet og lydmæssige intensitet, de havde i begyndelsen.

Så ved du hvad du går ind til, hvis du altså tør gå i Konservatoriets Koncertsal fredag aften.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.