Fuldendt åbenbaring som sendt fra oven

Der er noget urovækkende over danske Kloster. For under overfladen på de langstrakte og smukke hymner gemmer der sig en kulsort mørk afgrund. Manden bag bandet er Mikael R. Andreasen, og Half Dream, Half Epiphany er det fjerde udspil fra hans hånd.

Han får atter manifesteret, hvilken fremragende sangskriver han er, og det tårnhøje niveau fra de foregående udspil overgås som et mindre mirakel. En lang række gæster som Jakob Brixen (Mechanical Bird), Manoj Ramdas (The Good, The Bad) og ikke mindst den amerikanske sangerinde Sarah Hepburn samt norske Solrun Stig er med til at pakke den lavmælte og spirituelle neo-folk ind i et organisk lydmaleri, hvor fortvivlelse og håb forenes.

Fra den stort anlagte åbner Another World med tåredryppende piano, rumlende slagtøj og ildevarslende strygertoner er fornemmelsen af et måneblegt mismod til stede, mens den tempofyldte Benjamin's Song med skærende guitarfigurer går gennem marv og ben.

Hele tiden kommer melankolien listende, og er med til at svøbe titelnummeret, I Burned The Blueprints og den fremragende finale Be Still, My Soul ind i et hypnotisk tæppe af overjordiske dimensioner. Inden for sin genre er helheden af høj international klasse, og det er vel ikke uden grund, at albummet udkommer i USA på det semikendte indielabel Burnt Toast.

Kloster har med Half Dream, Half Epiphany skabt en fuldendt åbenbaring som sendt fra oven.

Kloster, Half Dream, Half Epiphany, Target | Udkom 4. september 2015