Underrubrik: Danske Artpeople er blevet spist af multinationale Universal

Rasmus Seebach vil stadig synge på dansk. Men hvis danmarks største popsanger vil snakke med sin nye chef, så skal det fromover foregå på engelsk.

Danmarks største uafhængige pladeselskab ArtPeople Music er nemlig blevet opkøbt af ét af verdens største multinationale pladeselskaber, Universal Music.

Og Rasmus Seebach er ikke den eneste danske superstjerne, der får ny chef.

Anne Linnet, Alberte Winding og rapperen Pede B er nemlig også blandt de kunstnere, der bliver solgt sammen med danske Artpeople.

Ud over Artpeople Music har Universal også købt Nord Booking, der blandt andet arrangerer koncerter for Burhan G, Aqua, Cisilia og førfævnte Rasmus Seebach.

I musikbranchen er der i forbindelse med købet nervøsitet for, at de mindre danske kunstnere fremover ikke vil få den samme opmærksomhed fra Universal Music, som de før fik fra Artpeople.

Og med det nye køb, udvider Universal sin voksende markedsandel i den danske musikbranche.

I 2011 sikrede Universal sig således udgivelsesrettighederne til danske supernavne som Nephew, Medina og Nik & Jay samt rettighederne til alle de gamle Shu bi dua-album.

Dengang var det de tre uafhængige pladeselskaber Copenhagen, A:larm og RecArt, der blev opslugt af den internationale musikgigant.

I en pressemeddelelse forsikrer Universal, at styringen af Artpeople fremover vil fortsætte som før, med fokus på både store og mindre kunstnere.

Årligt omsætter Universal Music ifølge avisen New York Times for tolv milliarder kroner. Og blandt selskabets største internationale navne er Taylor Swift, Kanye West og Lady Gaga.