Kim Larsens højre hånd, Jørn Jeppesen, har på sin Facebook-profil udgivet et rørende brev til den folkekære sanger.

'De sidste mange måneder har du kæmpet en urimelig kamp, som jeg var så ked af, at jeg ikke kunne hjælpe dig med,' skriver han blandt andet i brevet.

Jørn Jeppesen var Kim Larsens såkaldte impresario (manager på italiensk, red.) og tilmed guitarist i Kim Larsen & Kjukken.

I brevet på Facebook beskriver Jørn Jeppesen, hvordan de to mødte hinanden i 1997, og hvordan de hurtigt fik tillid til hinanden.

I den forbindelse beskriver impresarioen Kim Larsen som en, der 'ville gå igennem ild og vand' for sin ven.

Kim Larsen sov stille ind søndag morgen, men det er ikke mere end et par dage siden, at de to venner sidst talte sammen.

'Forleden ringede du til mig og med din velkendte, powerfulde stemme indledte du samtalen med: 'Hej Ørno. Det er Larsen fra vanviddet på sygehuset. Jeg har lige sagt til Liselotte, at min impresario sgu da ikke er så dum, at han bruger tre timer på at købe et ur,' skriver han og fortsætter.

'Og så fulgte én af vores uendeligt mange telefonsamtaler, som for udenforstående må have lydt kaotisk og uden mål og med. Men det var det ikke. Vi talte samme sprog. Vi forstod hinanden virkeligt godt. Ofte med abrupte sætninger, højtlydte og mange grin, råben og skrigen i munden på hinanden, en masse citater og one-liners.'

Til sidst i det rørende brev gør Jørn Jeppesen status og ser frem mod de hårde stunder, der venter ham nu.

'Kære Kim, jeg er så ked af, at du ikke ringer til mig mere. Jeg er ked af, at vi aldrig mere skal drikke portvin ved dit køkkenbord, mens vi ordner butikken og verdenssituationen. Og virkeligt ked af, at vi ikke skal ud og spille flere koncerter med bandet og alle dine fantastiske sange. Jeg skal videre i livet uden dig og det bliver hårdt efter så mange gode og intense år sammen. Jeg savner dig allerede helt ubeskriveligt meget og håber bare, at du er et godt sted. Det tror jeg på.

Tak for svingturen. Tak fordi du gjorde mig klogere. Tak for sangene. Tak for dig,' afslutter Jørn Jeppesen.

Kim Larsen blev 72 år.