Da den berømte julesang 'Baby, it's cold outside' vandt en Oscar for 'bedste originale sang' i 1950, var der ingen, der så problemet med sangens tekst.

Sangen handler om en kvinde, der er på besøg hos en mand, og som gerne vil hjem. Manden prøver derfor at overbevise hende om at blive.

Siden sangens udgivelse er der løbet meget vand i åen.

Sangen blev sidste år bandlyst fra flere udenlandske radiostationer, fordi den ifølge kritikere romantiserer voldtægt og laver sjov med kvindens ret til at sige nej.

Billedet er fra den romantiske komedie 'Neptunes Daughter' fra 1949, hvor filmens hovedroller synger 'Baby, it's cold outside'.
Billedet er fra den romantiske komedie 'Neptunes Daughter' fra 1949, hvor filmens hovedroller synger 'Baby, it's cold outside'.
Vis mere

Nu har sangeren John Legend skrevet den legendariske julesang om. Det skriver The Guardian.

Sætninger som 'what's in this drink,' der er blevet kritiseret for at give association til drug-rape, hvor en person putter et stof i en andens drink, er blevet skrevet helt om i den nye version.

I stedet er ordene erstattet med blandt andet 'it's your body, and your choice.'

Sangen i sin oprindelige form er skrevet i 1944 af Frank Loesser. Mange mener, at sangen blot er et portræt af en tid, hvor det ikke var vel set, at en kvinde overnattede hos en mand.

Sangen blev i sin tid sunget af Dean Martin, der døde i 1995, og hans datter er utilfreds med kritikken af sin fars klassiker:

»Sangen er en sød, flirtende, sjov julesang. Jeg ved, at min far ville blive skør, hvis han vidste det.«

Den nye udgave af klassikeren skal synges i duet med sangerinden Kelly Clarkson.

Nummeret kan høres på John Legends opdaterede version af 'A Legendary Christmas,' som bliver udgivet den 8. november.