Lyt til artiklen

Den mangeårige vært på P4, Leif Wivelsted, som DR selv beskriver som ”kendt og elsket af mange lyttere”, er færdig på landets største radiokanal. Det fortalte den 66-årige vært selv i direkte radio onsdag aften.

- Velkommen til P4 Aften. Det er i øvrigt uigenkaldeligt sidste gang, jeg styrer slagets gang her om aftenen. Der er jo forskellige nye tiltag på P4 per 1. november, og et af dem er, at jeg – ifølge den almægtige boss for P4 – er uønsket som vært efter 31. oktober. Og det er sådan set lige om et par dage. Så velkommen til for sidste gang, lød det bramfrit fra Leif Wivelsted i æteren lidt over klokken 18 onsdag aften.

Hør selv speaken her - spol 4 minutter og 42 sekunder frem i udsendelsen.

Dagen derpå er Leif Wivelsted afklaret med, at han ikke længere skal være vært på P4, men han undrer sig over, at han ikke har fået en forklaring på hvorfor.

- Jeg har rundet de 60 år, og jeg er med på, at det i min alder ikke nytter noget, at jeg skal ud og interviewe en som Mads Langer. Han vil jo opleve det som om, han talte med sin bedstefar. Vi skal ikke ud i, at det bliver pinligt. Så jeg er med på, at vi skal kende vores plads – og ikke mindst erkende vores plads. Men jeg har ikke fået nogen begrundelse for, hvorfor jeg ikke længere skal være vært på P4. Jeg har altid leveret varen, og lytterne har været tilfredse, siger Leif Wivelsted til bt.dk.

Det har ikke været muligt for bt.dk at få en kommentar fra Leif Wivelsteds nærmeste chef, som er bortrejst. I stedet udtaler kanalredaktør for P4, Lars Daneskov, sig:

- Jeg ønsker ikke at gå ind i en enkelt personalesag. Dels fordi det ikke er DR-politik, dels fordi jeg ikke har personaleansvar. Jeg er ansvarlig for P4s overordnede linjer, men kan hverken hyre eller fyre folk. På P4 har vi løbende diskussioner med de forskellige redaktioner om vores indhold, værter m.m. for at finde ud af, hvor vi skal hen. På værtsfronten har vi mere end 100 værter, og nogle gange flytter vi så rundt på folk. Vi vil gerne bruge dem der, hvor de passer bedst, siger Lars Daneskov.

Leif Wivelsted er dog ikke blevet opsagt i DR. Han rykkes blot fra P4 til P5, hvor han fremover fortsat er vært på en countryudsendelse hver mandag aften, en swing-café med evergreens om onsdagen og endelig ’Dansktoppen’ lørdag eftermiddag.