Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Livet blev for sødt og kedeligt for Michael Kratz, der nu har forladt bandet

I otte år sad Michael Kratz på scenen bag Johnny Hansen - 170-200 gange om året. I en alder af 40 bryder han nu med sukkerpoppen og forudsigeligheden i Kandis og udsender et soloalbum. B.T. giver her et indblik i livet i landets mest populære danseband

- Til sidst begyndte jeg at se mig selv ude fra. Jeg kunne se en mand, der ikke gjorde det, han havde mest lyst til, siger Michael Krantz om jobbet som trommeslager i Kandis.

Langt fra Kandis

Nu udsender han et guitarbaseret pop/rock album, der musikalsk befinder sig meget langt fra Hurup, Thy. Oprindelig begyndte Kratz som så mange andre rockmusikere. En rebel uden en sag. Et hormonmonster, der vendte sine forældre ryggen.

Tilfældigheder førte ham væk fra rockscenen. I flere år var han en af landets mest benyttede dansktopmusikere for bl.a. Keld Heick, Birthe Kjær og altså Johnny Hansens Kandis.

- Jeg har haft en masse gode oplevelser med dem alle. Sidste år spillede vi i Parken til TV2 Charlie-fest, siger Kratz.

- Det var stort at prøve. Men jeg tænkte da også på, hvor fedt det kunne være at stå der alene med min guitar, inderst inde er jeg guitarmand, siger Kratz.

Han kalder bruddet udramatisk. Men det er også et nøgternt brud - uden vemod.

- Kandis er en maskine, hvor du har din nøje definerede rolle. År efter år. Det er lige før, at jeg vil sige, ' sig mig en dato'. Og så kan jeg fortælle dig, hvor Kandis spiller den dag.

- En pengemaskine? Det er ingen hemmelighed, at der bliver tjent gode penge i Kandis. Uden at jeg vil sætte beløb på. Og ja. Jeg tjente også rigtig godt. Men jeg har også en familie at tænke på.

- Mine tvillinger er 12 og på vej ind i en livsfase, hvor min kone har brug for mit nærvær. Bortset fra ferier har jeg ikke haft en eneste weekend de sidste 12 år. I øvrigt er jeg partner i et reklamebureau, hvis det går helt galt.

En smilende mand

Michael Kratz er en smilende mand. En mand med mange jern i ilden. Det gav ham hurtigt rollen som Kandis' joker. Den glade dreng. Den rolle føltes til sidst som en spændetrøje.

- Indimellem var det svært. Det andet er noget, jeg har med hjemmefra. Du ved, man kan lette trykket med et smil. Men det blev også en rolle, jeg fik i orkestret. Det var jo mit eget ansvar i sidste ende. Men det er ikke altid lige let at tackle. Dengang Johnny mistede Helle, skal jeg ærligt indrømme, at det var svært i et par måneder.

I var meget hurtigt på landevejen igen dengang?

- Ja, det kan man have sine meninger om. Men det var Johnnys beslutning, som jeg respekterede fuldt ud, siger Kratz.

Hvad er BT Special?

BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på www.bt.dk eller m.bt.dk.

Andre læser også