Vinderen af Dansktop Prisen 2016 blev Birthe Kjær.
Vinderen af Dansktop Prisen 2016 blev Birthe Kjær. Foto: Tony Brøchner

Det var veteranen, der løb med hæderen i aftes i Jyske Bank Boxen i Herning.

For første gang blev dansktoppens kunstnere i aftes hædret ved Familie Journal og dk4s fælles pris, Dansktop Prisen. Birthe Kjær vandt i kategorien bedste sangerinde. Det var i det hele taget veteranerne, der løb med priserne.

Keld og Hilda

Et publikum på flere hundrede i det enorme lokale i Jyske Bank Boxen i Herning, havde en fest sammen med aftenens værter Anette Kokholm og Ole Stephensen. Og ikke mindst blev næsten alle klassikerne fra dansktoppens mangeårige æra spillet. For de var her næsten alle sammen. Alle dem, der siden dansktoppens begyndelse i 1960’erne, har fået os til at skråle med af fuld hals, uanset om sangen handlede om at mødes ved gadekæret i landsbyen, eller man var i Skanderborg, huskede Minimax, smilede til Sussie eller gik til bal uden trusser, var taget til Herning for at deltage i den store fest, hvor den så udskældte genre for første gang blev hædret.

Kandis og Birthes aften

Og det blev veteranernes aften. Birthe Kjærs store popularitet og mange år i branchen blev i aftes belønnet med prisen som bedste dansktop-sangerinde. Prisen som Årets Dansktop Gruppe gik også til et garvet orkester, Kandis, der var nomineret sammen med nyere grupper som Fede Finn & Funny Boys samt Neighbours. Men det var ikke den eneste pris, Kandis fik i aftes.

Lennart

Også prisen for Årets Dansktop Album gik til Johnny Hansens meget populære orkester. Mens priserne for årets mandlige sanger og årets dansktop hit gik til nyere navne i genren som Peter Westh og Lotte Riisholt for hittet ’Det var mer’ end en sommerflirt’.

Aftenens vindere er fundet af en jury med medlemmer som blandt andet sangeren og musikeren Søren Bundgaard, radio-dj’en Jørgen de Mylius, Thomas Hemdorff, musikekspert på Universal Music Denmark, Henrik Sørensen fra Sony Music og Carsten Michael Laursen, dansktopekspert og forfatter til bogen ’Top-pop.

Ærespris

Men der var flere, der gik hjem med priser i aftes. For ugebladet Familie Journalen har nemlig oprettet to priser, læsernes pris og en ærespris. Sidstnævnte gik til en anden populær og still going strong herre, Keld Heick, mens læsernes pris gik til Kisser og Søren. Derudover blev der også uddelt dk4’s talentpris, men den blev først uddelt efter BTs deadline.

221SEjae-Dansktopfestival#2.jpg

Efter den store prisfest blev der spillet op til dans, hvor blandt andet de glade prismodtagere gav et nummer.

Allerede ved ankomsten til prisfesten strålede aftens kvindelige vinder, Birthe Kjær. Foto: Tony Brøchner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.