Lyt til artiklen

Det absolutte hovednavn på årets Smukfest er Justin Bieber.

Den skanderborgske festival har ikke lagt skjul på stoltheden over, at få verdensstjernen på plakaten til en dansk festival for første gang nogensinde – men i værste fald risikerer koncerten nu at blive aflyst.

Natten til lørdag morgen dansk tid annoncerede Justin Bieber nemlig, at de seneste aflyste koncerter på hans igangværende verdensturné skyldes, at han er blevet ramt af Ramsay Hunt-syndrom.

Hos Smukfest er man dog fortrøstningsfulde omkring, at Justin Bieber er rask igen til at afholde koncerten 3. august.

»Vi har ikke fået nogen meldinger, og det betyder også, at aflysningerne ikke strækker sig op til, når vi skal have ham på scenen hos os om onsdagen under Smukfest,« forklarer Søren Eskildsen, der er talsperson for Smukfest, til B.T.

Justin Bieber har indtil videre måtte aflyse to koncerter i canadiske Toronto og amerikanske Washington, D.C. på grund af Ramsay Hunt-syndromet.

Selv forklarede han i en video på Instagram – som du kan se øverst i artiklen her – at lidelsen har gjort ham »fysisk ude af stand til at gennemføre« de aflyste koncerter, fordi han ikke kan bevæge den ene side af ansigtet, og derfor bør »sænke tempoet.«

Men overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, Lone Hagens Mygind, har fortalt til B.T., at symptomerne på Ramsay Hunt-syndrom med »smerter i ansigt og øre, lammelser og hørenedsættelse typisk for de fleste allerede vil være langt bedre efter en måned«.

Så med to måneder igen til afholdelsen af Smukfest, ryster man ikke på hånden i Skanderborg.

Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Alligevel har man forberedt sig på det værste, hvis Justin Bieber – som Smukfest-booker Mikkel Xavier tidligere til B.T. har kaldt »blandt de dyreste artister« i festivalens historie – ikke kommer alligevel.

»Vi har altid back up-planer, og så må vi tage den derfra. Det har vi generelt, ikke i forhold til lige præcis Justin Bieber, for han er da et stort navn, det vil vi ikke lægge skjul på,« lyder det fra festivalens talsperson Søren Eskildsen.

Han ønsker dog ikke at udfolde, hvordan disse nødløsninger ser ud.

»Men vi ønsker selvfølgelig Justin Bieber god bedring og glæder os til at se ham i Bøgeskoven,« slutter Søren Eskildsen.