Justin Bieber har måtte aflyse flere koncerter, efter han er blevet ramt af Ramsay Hunt-syndrom.

Selv har han kaldt lidelsen »ret alvorlig« og fortalt, at han på grund af syndromet er ude af stand til at optræde, fordi han ikke kan bevæge den ene side af ansigtet, og derfor bør »sænke tempoet.«

Og »det lyder meget fornuftigt,« fastslår Lone Hagens Mygind overfor B.T.

Hun er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, hvor hun »af og til« ser Ramsay Hunt-syndromet, som hun også har forsket i.

»Det skyldes simpelthen en skoldkoppevirus, som bliver reaktiveret. Så alle, der har haft skoldkopper kan blive ramt af det. Det svarer til helvedesild, bare i ansigtet, og det består af en triade af symptomer, der hedder lammelse i ansigtet, øresmerter og udslæt som ved skoldkopper,« forklarer Lone Hagens Mygind.

»Det ses oftere, hvis ens immunforsvar er nede. Så hvis man er stresset og har travlt, kan det opstå, men man ser det også, uden der er en forklaring på hvorfor.«

Infektionsmedicinsoverlægen forklarer dog, at det er en »forholdsvis sjælden sygdom«, så derfor er forskningen i syndromet også mangelfuld.

Men alt tyder på, at jo før, man får den fornødne behandling, jo bedre.

Justin Bieber optræder her med hittet 'Peaches' til Grammy Awards i Las Vegas i april 2022.
Justin Bieber optræder her med hittet 'Peaches' til Grammy Awards i Las Vegas i april 2022. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

»Man behandler det med binyrebarkhormon og aciclovir, som er et antiviralt stof, der virker blandt andet mod skoldkoppevrius – og det gælder om at komme hurtigt i gang med behandlingen, for så ser det ud til, at man får mindst eftervirkninger,« forklarer Lone Hagens Mygind.

»Eftervirkningerne vil være, at man stadigvæk har smerter i ansigt og øre, man kan fortsat have lammelserne og så den her hørenedsættelse, som det typisk kan give – og det er jo ikke det bedste, hvis man er Justin Bieber,« tilføjer overlægen.

Justin Bieber har indtil videre måtte aflyse to koncerter i canadiske Toronto og amerikanske Washington, D.C. på grund af lidelsen.

Om to måneder er han sat til at spille på Smukfest i danske Skanderborg, men her kan danske beliebers godt gøre sig forhåbninger om, at verdensstjernen igen er klar og i topform.

»Hvor længe og hvor alvorligt, man er ramt, kan være meget forskelligt fra person til person. Man kan sagtens have det i meget lang tid, inden det går over,« forklarer Lone Hagens Mygind.

»Vi ser umiddelbart, at halvdelen af vores patienter med Ramsay Hunt-syndrom kan døje med eftervirkninger, men de fleste har til kontrollen en måned efter allerede langt bedre symptomer.«