Kulturminister Joy Mogensen (S) har fået megen kritik på det seneste. Ikke mindst på grund af sin håndtering af hjælp til kulturlivet i forbindelse med coronakrisen.

Men det blegner nærmest i forhold til den seneste negative bølge, Joy Mogensen er løbet ind i efter et interview med musikmediet Gaffa.

Her fortæller Joy Mogensen bl.a. om sin musiksmag, hvilke sange, hun elsker, sin vildeste koncertoplevelse, hvad der kan få hende til at danse, hendes guilty pleasure og så hvilket album, der er hendes favorit gennem tiderne.

Ministerens svar på sidstnævnte synes at have fået kæden til at hoppe af på adskillige profiler på det sociale medie Twitter.

Det lyder nemlig som følger:

»Det er lang tid siden, jeg har hørt albums. Jeg har lyst til at sige Absolute Music 2 (fra 1993, med blandt andre Charles & Eddies ”Would I Lie to You”, Duran Durans ”Ordinary World” og R.E.M.s ”Drive”, red.), for den betød meget for mig som teenager.«

» I dag hører jeg mest musik på playlister, for eksempel hvis jeg skal til festival, eller mine egne playlister til forskellige formål: Løb, opmuntring, afslapning og så videre. Jeg købte også en pladespiller sidste år, men har faktisk ikke fået købt nogle vinylplader endnu.«

Reaktionerne faldt prompte på Twitter, da Gaffas artikel blev offentliggjort.

  • 'Det er tragikomisk... Så kunne hun i det mindste have fundet på noget i stedet for at udstille sig selv og give kritikkerne endnu mere kasteskyts...'. Christian Povlsen, Twitter.
  • 'Suk - det forklarer jo en del.' - JTH, Twitter.
  • 'ingen kan fucke så meget op i udtalelser som Joy Mogensen! Joy Mogensen: Hold my beer'. john, Twitter.

Coveret på Absolute Music 2.
Coveret på Absolute Music 2.
Vis mere

Selv har Joy Mogensen trods adskillige tags i diverse opslag ikke taget til genmæle eller begivet sig ud i et forsvar.

Det er der dog andre, der gør.

Blandt andet bliver Joy Mogensen kaldt for 'dejlig ukrukket'. Et andet sted fryder en sig over, at det i det mindste ikke er Volbeat, ministeren foretrækker. Og andre minder om, at der faktisk er en række gode numre på netop Absolute Music 2.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Joy Mogensen.