Selvom de har være sammen i over 40 år, brænder kærlighedens flamme stadig klart.

'Ude godt - hjemme bedst', Sådan lyder budskabet på Niels Nello Mogensens nye single 'There Is No Place'. Og i dette tilfælde er 'hjem' ikke et hus men den kvinde, Nello har dannet par med siden 1979.

Til daglig er Nello bedst kendt som Johnny Madsens bassist, et job han har besat i 26 år. Men ligesom mange andre musikere har Niels Nello Mogensen brugt corona-pausen i hjemmestudiet. Og 'There Is No Place' er blot en singleforeløber for soloalbummet 'Perfect Sense', der udkommer 7. maj

»Jeg bestræber mig på at fortælle min kone, hvor meget hun betyder for mig, så ofte jeg kan. Lige meget hvor jeg er, hvem jeg er sammen med og hvad tid på året det er, så længes jeg altid efter at være der, hvor hun er,« siger Niels Nello Mogensen.

Nello har i 26 år spillet bas hos Johnny Madsens band. Nu går han for en kort bemærkning solo.
Nello har i 26 år spillet bas hos Johnny Madsens band. Nu går han for en kort bemærkning solo. Foto: Lasse Østerhaab
Vis mere

Niels Nello Mogensen har været igennem en lang musikalsk rejse, der for alvor startede med danmarks første punkband Lost Kids i start 80erne.

Siden blev det til bands som Hang Ups, Beauty and the Beat, Don't Mess og Nellos eget band Nellovator.

På den mere internationale front har Nello spillet med bluesnavne som Champion Jack Dupree og senest super blues/soul bandet Grarup Allstars, der i 2019 vandt en Danish Music Award for Årets Livenavn.

Når Coronarestriktionerne hæves og den musikalske landevej igen er åben, er Nello igen klar til indtage pladsen ved Johnny Madsens Venstre side.

25 år siden. Helt ude til højre er det Nello. Johnny Madsen Band på Scene Syd fredag nat.
25 år siden. Helt ude til højre er det Nello. Johnny Madsen Band på Scene Syd fredag nat. Foto: HENNING BAGGER
Vis mere

Men lige nu fokuserer Nello på solomusikken og ikke mindst konen Helle:

»Lige meget hvor jeg er, hvem jeg er sammen med og hvad tid på året det er, så længes jeg altid efter at være der, hvor hun er. Der er ikke et sted, jeg hellere vil være. Med andre ord; There is no place – like home«, siger Nello, der på både single og album klarer alle de musikalske job: Vokal, bas, akustisk guitar, elektrisk guitar, mellotron, strygere, mundharmonika og tamburin.

På trommerne får Nello hjælp af Per Kolling.