Den 25. august var en særdeles regnfuld dag i Holbæk. Altså indtil Kim Larsen trådte ind på scenen foran 10.000 mennesker på Filmtorvet i den nordvestsjællandske by og satte sig med sin guitar.

»Det er i dag et vejr - et solskinsvejr! O, søde vår, så er du atter nær!,« bragede det ud fra højttalerne.

Og vups. Med ét stoppede den regn, der ellers hele dagen havde silet ned i byen.

Det lyder som et eventyr, men ikke desto mindre var det lige præcis det, der skete, da Kim Larsen spillede sin allersidste koncert den 25. august i Holbæk.

Her er et billede fra Kim Larsens sidste koncert nogensinde i Holbæk
Her er et billede fra Kim Larsens sidste koncert nogensinde i Holbæk Foto: Kenneth Gabriel Vester
Vis mere

Det fortæller Jørn Hedemand, der er formand for musikforeningen Rockbæk, og som stod for at booke Kim Larsen til Holbæk.

Søndag morgen sov nationalskjalden ind efter længere tids kræftsygdom, men der var ikke nogen åbenlyse tegn på den drastiske udvikling, da Kim Larsen gik på scenen foran 10.000 mennesker på Filmtorvet i slutningen af august.

»Han sad ned, og det hæftede mange sig ved, men han havde jo også haft en diskusprolaps. Ellers lavede han sjov, kom med mange vittigheder og fortalte anekdoter,« fortæller Jørn Hedemand.

Kim Larsen var glad og smilende, da han spillede sin sidste koncert nogensinde foran 10.000 mennesker i Holbæk den 25. august
Kim Larsen var glad og smilende, da han spillede sin sidste koncert nogensinde foran 10.000 mennesker i Holbæk den 25. august Foto: Rockbæk
Vis mere

Og overskuddet var der gennem hele koncerten.

Da han blev kaldt tilbage af publikum til et ekstranummer, satte han sig grinende ned og udbrød, som man næsten kan høre for sig:

»Sig mig lige engang, skal I ikke ud og more jer?«

Cirka to timer spillede Kim Larsen & Kjukken foran det enorme publikum, der flittigt sang med på den uendelige liste af klassikere fra nationalskjaldens hånd.

Jørn Hedemand arrangerede Kim Larsens sidste koncert
Jørn Hedemand arrangerede Kim Larsens sidste koncert Foto: Flemming Jespersen
Vis mere

Men meget længere tid opholdt han sig dog heller ikke i den nordvestsjællandske by.

»Han kom cirka 20 minutter før i en bus og gik direkte op på scenen. Og da de var færdige, kørte de også direkte stille og roligt,« fortæller Jørn Hedemand.

Det kom dog ikke som nogen overraskelse for arrangørerne.

»Vi havde lidt på fornemmelsen, at han skulle være i fred og ro. Hvis han ville os, så ville han komme til os. Det vidste vi, så derfor lukkede vi backstage mere af om, end vi nogensinde havde gjort,« siger Jørn Hedemand.

Jørn Hedemand fortæller desuden, at han var »rystet« over nyheden søndag formiddag, og at det er en »skam, at Kim Larsen ikke er her længere«.