Han ved det godt selv. Og erkender det.

At den ikke sad helt lige i skabet, da han stod på scenen under det danske Melodi Grand Prix. Men ugerne og månederne siden har ændret noget for forsangeren i bandet Fyr & Flamme:

»Det er jo den samme sanger, men jeg kan virkelig godt høre forskel. Jeg kan godt høre de der to-tre steder i det danske Grand Prix, hvor man tænkte: 'Aj, hvor er det irriterende', og så er resten lidt på charmen,« siger sangeren og skuespilleren Jesper Groth ærligt.

»Jeg ved det jo godt. Træerne gror ikke ind i himlen,« tilføjer han.

Sammen med makkeren Laurits Emanuel udgør han bandet Fyr & Flamme, der med deres nostalgiske 80er-inspirerede sang 'Øve os på hinanden' snuppede grandprixsejren og retten til at repræsentere de rødhvide farver ved årets Eurovision, der i disse dage finder sted i hollandske Rotterdam.

Men midt i jublen over sejren tikkede de første sure beskeder ind. Beskeder, hvor afsenderen i knap så konstruktive vendinger kritiserede Jesper Groths stemme. Mente, at 'det lød af lort'.

Da B.T. snakkede med ham dagen efter det danske grandprix, fortalte han også selv, at han havde været usikker på sin vokal:

»Jeg ved da godt, jeg ikke er Luciano Pavarotti, men noget af musikken skal også høres med øjnene, som Laurits siger. Men for at være helt ærlig, så har jeg været enormt usikker på min vokal, og lige pludselig synger man ikke til festen derhjemme – så skal det ind i en mikrofon,« forklarede han.

Men siden dengang er der sket noget.

Under prøverne op til den semifinale, som Fyr & Flamme deltager i torsdag aften, er det omvendt strømmet ind med beskeder, der roser Jesper Groths stemme og udvikling.

Og på spørgsmålet om, hvad han siger til, at folk har påpeget, at han synger bedre, svarer han:

»Det gør jeg også.«

Det er dog ikke ekstra sangtræning, der har ført til ændringen, for det fortæller han, at han fik masser af, da han gik på teaterskolen. Derimod handler det om en helt særlig lille dims, der sidder i hans øre.

»Da det lige pludselig begyndte at gå stærkt med det her band, var der det her 'in-ear'-system. Og da jeg skulle lære det at kende, så tænkte jeg: 'Hold da kæft, det er ligesom at tage ørepropper i, og så kommer der nogle lyde derinde, og så forsvinder salen',« forklarer han og fortsætter:

»Så mit arbejde indtil nu har jo været sådan noget med at mærke publikum. Det bliver man lidt afskåret fra. Og så har man alle sporene (fra lyden i øret, red.), og så kan man sige, at man gerne vil have mere af det ene og det andet. Der er jeg bare nogle gange nødt til at kigge på Laurits og spørge: 'Hvad tror du, jeg trænger lidt til?'«

Ved hans side nikker Laurits Emanuel og tilføjer:

»Man kan ret tit høre, hvis Jesper ikke synger nok til, så er det, fordi musikken – altså tracket – ikke er høj nok inde i hans øre. For man skal ligesom også have en eller anden form for modstand, så man kan skære igennem tracket.«

Det har derfor været en anden oplevelse under prøverne i Holland, hvor det ifølge Jesper Groth er »gået sindssygt godt«:

»Og jeg gider ikke være bange for det mere. Det er bare om at trykke på gaspedalen,« siger han.

Du kan se Fyr & Flamme stå på scenen i den anden semifinale under dette års Eurovision torsdag klokken 21, hvor det bliver vist på DR1 og DRTV. Du kan også følge det her på B.T., hvor vi liveblogger fra showet direkte fra Ahoy-arenaen i Rotterdam.