- Vi har kun gode minder fra Danmark. Det er et meget musikalsk land, siger Jermaine Jackson, der sammen med sine tre brødre i The Jacksons optræder i København onsdag.
- Vi har kun gode minder fra Danmark. Det er et meget musikalsk land, siger Jermaine Jackson, der sammen med sine tre brødre i The Jacksons optræder i København onsdag. Foto: STR

Jermaine Jackson falder ikke for BTs billige trick

På onsdag giver The Jacksons koncert i Danmark. I den anledning satte BT en fælde for Michael Jacksons storebror Jermaine - en fælde, som han gik i en stor, stilsikker bue udenom.

Meningen var, at Jermaine skulle fortælle lidt om, hvordan det er altid er at stå i skyggen af popkongen og lillebroderen Michael Jackson, der døde i 2009. Og hvis interviewet gik rigtig godt, ville gruppens 58-årige leder, bassist, sanger og rytmeguitarist måske endog lufte lidt af sin private frustration.

Men Jermaine er ikke alene en flink, men også en smart mand. Og han gled derfor elegant udenom - uden at virke det mindste fornærmet.

- Selvom Michael var yngre end jeg (fire år, red.), delte vi forsanger-jobbet i Jackson 5 uden problemer. Det er rigtigt, at jeg lærte ham nogle ting. Men han lærte mig mindst lige så meget. Og det er dén familie-fornemmelse, vi også bringer til Danmark.

Til Danmark onsdag

Lige siden Michael Jacksons død 25. juni 2009 har Jermaine snakket non-stop om sin bror. Han har skrevet en bog om sine minder. Og efter en 21 års pladepause udgav Jermaine sidste år jazz-albummet ’I Wish You Love’.

Men det er mest de ældre sange, som Jermaine og hans brødre Jackie, Tito og Marlon bringer til Danmark på onsdag.

- Vi spiller selvfølgelig vores egne gamle hit, ’I Want You Back’, ’ABC’, ’Blame it on the Boogie’ og min egen favorit ’I’ll Be There’. Så er der sikkert også nogle få fra min egen solokarriere. Og jeg synger Michaels hit som ’Man in the Mirror’ og ’Billie Jean’.

Mange har mumlet om, at The Jacksons nu drager på turné, fordi brødrene mangler penge. Men Jermaine understreger, at det ene og alene handler om musik og mødet med gruppens fans.

- Vi er en ganske almindelig familie. Nogle gange er vi enige. Andre gange er vi uenige. Men vi mødes stadig hjemme hos vores mor i Californien. Her ser vi tv, synger og snakker. Mange medier har forsøgt at fremstille os som en familie, der ikke elsker hinanden. Men det gør vi i dén grad. Vi elsker vores forældre og hinanden. Og vi elsker alle de ting, som vores far lærte os. Og når vi står ansigt til ansigt med vores fans, så forsvinder alt - undtaget musikken. Og det er den, vi kommer for at dele. Og selvom Michael ikke længere fysisk er til stede, så føler jeg altid, at han er på scenen med os, siger Jermaine Jackson.

Sammen med deres erfarne band, går The Jacksons på scenen klokken 20:00 i Falkoner Salen i København. Der er stadig få billetter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.