Hvis ordene kan mærkes og melodien holder, så mangler vi bare bas, guitar og trommer.

Så enkel er opskriften på god pop-, rock- og bluesmusik.

Og på Jan Olsens nye ep 'Vagabond Trail' kan ordene i den grad mærkes og gæt engang ... melodierne holder.

Gode sange handler måske ofte mest om komponisten selv. Men det er rart, når man som lytter ogå kan genkende sig selv i kunsten.

Omslaget til Jan Olsens nye ep.
Omslaget til Jan Olsens nye ep. Foto: PR
Vis mere

Og ep'ens første sang 'Fool on a String' er da også som et lille musikalsk spejl, hvori vi alle kan nyde synet af vores egen indre nikkedukke fra dengang, vi forsvarsløst dansede rundt efter en kærestes fløjte - blot for at være velsignet med mandens eller kvindens nærhed.

Ligesom i resten af Jan Olsens katatalog lurer melankolien lige under den harmoniske overflade i sang nummer to, 'Party at the Pier'. Og det er denne bittersøde modsætning (yin - yang), der gør alle fem nye sange værd at lytte til.

Der er selvfølgelig mere end blot bas, trommer og guitar på 'Vagabond Trail' og på titelsangen, væves Peter Sunds guitar og madolin endnu engang ind i Palles Hjorts smagfulde orgel og kompetent bakket op af Henrik Hylle på el-guitar, Bo Gryholt på bas og Peter Dombernowsky på trommer danner bandet den perfekte ramme omkring Jan Olsens dybe og tilbagelænede vokal.

Det her er ikke musik, der forsøger at kabe overskrifter. Nogle vil kalde 'Vagabond Trail' håbløst gammeldags andre 'tidløst'.

Jan Olsen satser på det enkle og sejrer.
Jan Olsen satser på det enkle og sejrer. Foto: Facebook
Vis mere

Men hvis du elsker musik skabt af musikere, der bare ikke kan lade være, så smæk fødderne op og nyd øjeblikket.

'Vagabond Trail' er ude nu.