Når James Blunt kommer til Danmark, er det som at komme hjem. Selvom manden bag millionhittet ’You’re Beautiful’ er født i England og bor mindst halvdelen af året i Spanien, har han nemlig nu en helt speciel forbindelse til vores lille kongerige.

- Vores bassist mødte en dansk pige efter et af vores show. Nu er de gift. Og jeg føler virkelig, at jeg har familie i Danmark, siger James Blunt, der onsdag og torsdag giver koncert i hhv. Esbjerg og København.

Og kærligheden til Danmark er ikke ny.

LÆS OGSÅ:

Siden gennembruddet i 2004 har James og bandet været her adskillige gange. Hver gang er der blevet tid til socialt samvær med venner og fans. Og for hvert besøg er bandet kommet tættere og tættere på hinanden.

- Vi er virkelig som en lille, tæt familie, der rejser rundt sammen. Sidste år besøgte vi ikke færre end 220 byer sammen. Og socialt er det på mange måder stadig som at være i militæret. Jeg har bare skiftet pansertanken ud med en turnébus, siger James Blunt, der som officer i den britiske hær styrede hundredevis af tropper under Nato-aktionerne i Kosovo.

- Ligesom i hæren rejser du rundt med en lille gruppe mænd. Alle er uundværlige eksperter på hver sit område. Og hver dag skal du vinde slaget, siger James Blunt, der efter seks år forlod hæren i 2002.

Lige siden han fik sin første guitar som 12-årig, drømte Blunt nemlig om en musikkarriere. Og selvom begyndelsen var svær, lever han i dag det, som han kalder ’en drøm’.

- Jeg skriver mine sange. Og sammen med nogle af mine bedste venner spiller jeg hver aften foran 3.000 til 16.000 glade tilskuere, der alle kender hvert et ord i sangene, siger James.

Men trods begejstringen for sit eget liv og karriere er James Blunt ikke ubetinget glad for musikbranchen og dét, han hører på hitlisterne.

- Det meste af det er jo simpelthen for børn. Den intellektuelle udfordring er nærmest ikke-eksisterende. Og du vil aldrig høre mig synge en sang om et guldur eller et dyrt smykke. Jeg er en voksen mand, og jeg skriver sange for voksne, siger James Blunt.

Og således kommer snakken igen ind på Danmark.

- I (danskerne, red.) har altid haft smag for rigtige sange, sunget af rigtige mennesker. Og det er også derfor, jeg selv valgte vores danske opvarmningsnavn Mads Langer. Jeg har kendt Mads i lang tid. Og han er ikke alene en fantastisk fyr, men også en fantastisk kunstner, siger James Blunt, der trods et hav af kvindelige fans i dag igen er single.

Kort tid før nytår slog den 37-årige brite nemlig op med sin spanske modelkæreste Sabine Vidal. Men han er ikke bekymret for singletilværelsen.

- Jeg tænker slet ikke på dén måde. Jeg elsker piger. Jeg elsker mennesker. Og jeg elsker min familie. Og trods succesen kan jeg stadig leve en helt almindelig tilværelse. Jeg går nemlig aldrig til showbiz-fester. Jeg siger aldrig ja til rød løber-invitationer. I stedet suger jeg bare hver en dråbe ud af dette fantastiske liv med musik, siger han og fortsætter:

- Så sent som i går stod jeg og sang, mens jeg kunne se 15.000 smilende sydamerikanske ansigter. Musikken forener os på tværs af religion, race og kultur. Dén tanke gør mig stadig helt svimmel. Glæden, vi spreder og deler med vores publikum, bliver til energi. Og energien bliver igen til musik. Dét er godt nok noget, der for alvor slår krigens rædsler og meningsløshed, siger James Blunt, der siden sin afmønstring giver meget af sin tid og store dele af sine indtægter til organisationer som Læger uden Grænser og Amnesty International.