Hvergang den 49-årige amerikansk-walisiske sangstjerne og komponist Judith Owen har et ledigt øjeblik på sin nærmest uendelige verdensturné, gør hun én af to ting.

Enten genser hun et afsnit af sin favorit tv-serie 'Forbrydelsen' eller også facetimer hun sin hund, en 11-årig labrador, der opkaldt efter den klassiske Hollywood-skuespillerinde Doris Day.

»Jeg ville tage hende med mig. Men det ville ikke være fair. Hun er for gammel til at rejse. Og selvom, jeg godt ved, at en labrador ikke kan se mig via mobiltelefonens lille skærm, så kan jeg se hende. Og det gør mig glad,« siger Judith Owen, der netop har udsendt sit nye album 'RedisCOVERed'.

Her fortolker Judith Owen så forskellige sange som Drakes 'Hotline Bling', Donna Summers 'Hot Stuff' og Joni Mitchell 'Cherokee Louise'.

Det hele foregår i det tilbagelænede og nærmest lounge-agtige tempo, som Owen også brugte på forrige års sensuelle version af Roxy Musics 'More Than This'.

Og der er selvfølgelig ikke noget tilfælde.

»Jeg forsøger helt overlagt at komme helt ind til kernen af de forskellige sange. Her finder jeg noget, jeg kan gøre til mit eget. Og resultatet er, at sange som 'Smoke on the Water'. 'Summer Nights' fra 'Grease' og Ed Eheerens 'Shape of You' kommer til at lyde, som de hører sammen,« siger Judith Owen til B.T..

Det var successen med 'More Than This', der gav Owen idéen til et helt cover-album.

Normalt skirver den californiske tilflytter, der er gift med muslikunstneren Harry Shearer, (kendt fra musikkomedien 'Spinal Tap' og som stemmen bag adskillige 'Simpsons'-figurer) sine egne sange. og her opstår forbindelsen til danske krimiserier som 'Forbrydelsen' og 'Borgen'.

»Jeg elsker det mørke, der findes i disse fantastiske fortællinger. Det er en mystik, som jeg også selv bruger i mine sange. Og så elsker jeg også de stærke kvindelige figurer, der spiller de vigtigste roller i det spændende skandinaviske landskab. Amerikanske serier har forsøgt at følge efter. Men her fristes man stadig af klichéerne. Og derfor bliver historierne sjældent så troværdige som i 'Forbrydelsen'.

Judith Owen har besøgt Danmark flere gange. Og 11. oktober går det løs igen.

Her optræder den album-aktueller sangerinde sammen med nogle af verdens bedste studiemusikere i Kvarterhuset Amagerbro Jazz, i København.