Pressemøde på ny fotobog om D-A-D. Live Shots, som bogen hedder, er en samling fotografier af D-A-D før under og efter koncerter, og bogen er fotograferet af Henrik Damgaard, der til daglig er restauratør. Her ses D-A-D sammen med Henrik Damgaard på pressemødet mandag d. 14 januar 2013 i København.
Pressemøde på ny fotobog om D-A-D. Live Shots, som bogen hedder, er en samling fotografier af D-A-D før under og efter koncerter, og bogen er fotograferet af Henrik Damgaard, der til daglig er restauratør. Her ses D-A-D sammen med Henrik Damgaard på pressemødet mandag d. 14 januar 2013 i København. Foto: Torkil Adsersen
Den største ros, jeg kan give fotobogen ’D-A-D – Live Shots’ er faktisk, at man ikke behøver at være fan af de aldrende lyssky Disney-drengerøve for at nyde billederne.

Fotografen Henrik Damgaard har været på landevejen med d’herrer hele 2012, og nogle af de billeder, han har fået ud af sine anstrengelser over 200 sider hér i bogen, tangerer sgu’ kunst – og så kan man være D-A-D fan eller lade være.

Hvorfor det faktisk også i parentes bemærket er skammeligt, at Damgaards navn først nævnes med beskeden skriftstørrelse inde i bogen. Denne bog er da om nogen hans… billederne bærer trods alt alene værket (der er ingen tekst hér).

Damgaards billeder er sine steder som nævnt er en æstetisk nydelse, mens de andre steder er befriende uhøjtidelige i portrætterne af de fire medlemmer i bandet. Men først og fremmest emmer bogen, som det sig hør og bør, af rock’n’roll, for Damgaard er om noget en knaldgod rockfotograf.

Tekst savner man stort set ikke, selv om man måske godt kunne have ønsket sig et par velplacerede citater fra D-A-D i forbindelse med de mere løsslupne backstagebilleder.

Hvis bogen eller snarere ’pakken’ ’D-A-D – Live Shots’ har et problem, ligger det i det pauvre ekstramateriale, som i dette tilfælde er en ganske underholdende cd med fem numre fra bandets seneste album i akustiske udgaver og en anden cd med elleve livenumre fra D-A-Ds koncerter 13. og 14. april sidste år i Falkoner Teatret på Frederiksberg.

Det vil jeg mene er lige lidt nok – taget i betragtning af bogen koster i omegnen af 400 kroner. Det havde klædt D-A-D og folkene bag i det mindste at lade en hel koncert følge med bogen… og så i øvrigt sørge for, at produktionen var noget bedre, end tilfældet er på disse optagelser.

Men fraset prisen er ’D-A-D – Live Shots’ et fotomæssigt lækkerland. Så må det være op til den enkelte, om den er lækker nok til prisen.

’D-A-D - Live Shots’, (Mermaid – fotobog inkl. To cd’er, fotograf Henrik Damgaard)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.