Det er gået vanvittigt hurtigt for 20-årige Hugo Helmig.

Siden den unge popsanger i 2017 scorede årets største radiohit med debutsinglen ’Please Don’t Lie’, er han blevet lidt af en international stjerne, han skal spille Roskilde festival til sommer, og så er han også lige blevet forlovet med sin kæreste Marie, som han i efteråret flyttede sammen med.

B.T. har Hugo Helmig i telefonen i anledning af, at han derudover nu er klar med sit debutalbum ’Juvenile’, der er en samling af nye og ’gamle’ sange med udgangspunkt i hans tilværelse som fremadstormende, ung popstjerne.

»Det er så fedt. Jeg er nervøs, men jeg glæder mig. Det er det, vi har arbejdet på i snart to år,« fortæller en spændt Hugo Helmig fra sin lejlighed i Aarhus.

Hugo Helmig.
Hugo Helmig. Foto: Pressefoto
Vis mere

Han har tidligere fortalt, hvordan han i sine teenageår var i tvivl, om han skulle gå i sin fars berømte fodspor, men til sidst måtte han overgive sig til musikken.

Familien Helmig har som bekendt deres andet hjem i Malaga i Sydspanien, og det var her, Hugo Helmig under sit ophold på det prestigefyldte Trinity College for et par år siden skrev sin første sang til albummet ’Posing For Pictures’.

»Jeg fik seks timers soloundervisning om dagen med teorilære og sangtræning. Det var meget intenst, men det gav pote, og ’Posing For Pictures’ gav mig lys til at fortsætte med at skrive sange,« fortæller han om sangen, der beskriver hans tilbagevendende indre usikkerhed.

»Jeg tænkte dengang og stadig i dag over, hvad andre tænker om mig. Når jeg sidder på en bar eller café, funderer jeg over, hvordan jeg ser ud i andres øjne. Om jeg for eksempel har pænt nok tøj på,« fortæller han.

Siden B.T. talte med Hugo Helmig sidste sommer, har han rykket sig på flere punkter.

Han er flyttet hjemmefra og bor nu i en lejlighed i Aarhus med sin kæreste Marie og deres hund Rolf. En lille sød engelsk bulldog, der blandt andet optræder på coveret af Hugo Helmigs nye album.

»Han er bare blevet en stor del af mig og er det sødeste væsen. Jeg havde ham med i sommer til en enkelt koncert, da han var helt lille, men han var ikke til at styre og hoppede rundt. Nu, hvor jeg skal ud på turné, tror jeg, han skal med igen, når kæresten også er der.«

Derudover har Hugo Helmig været nede på knæ. Han afslørede i november med et sødt Instagram-opslag, at han skal giftes.

Han fortæller med et grin, at de ikke er kommet så langt med planlægningen.

»Vi har overhovedet ikke styr på det, haha. Vi tager det meget stille og roligt. Jeg ved, det er hende, jeg skal være sammen med. Jeg elsker hende, så jeg tænkte, jeg ligeså godt kunne fortælle hende, at det er hende, jeg vil have.«

Hugo Helmig har nu overladt næste skridt til sin forlovede.

»Jeg smed en ring på hendes finger, og så sagde jeg, ’du kan bestemme, hvornår vi skal giftes’. Så det lader jeg hende om. Så kan hun sige til, når hun har lyst. Jeg tror, vi planlægger det her til sommer, og så bliver det engang til næste år,« forklarer han og tilføjer:

»Det er sgu rart at have fundet en, man bare har lyst til at være sammen med.«

For tiden handler det dog først og fremmest om musik for Hugo Helmig.

Først begyndte han sit musikår den 24. januar med en nervepirrende åbning af K.B. Hallen, hvor brandalarmen pludselig gik i gang under hans koncert.

»Jeg skulle til at tage første strofe, da alt lyset blev tændt, der lød en høj bip-lyd og vi blev evakueret. Jeg troede først, det var en øvelse og har aldrig prøvet noget lignende, så det var ret vildt,« husker han tilbage om situationen, der heldigvis viste sig at være falsk alarm.

Hugo Helmig
Hugo Helmig Foto: Pressefoto
Vis mere

Et par dage senere kunne Hugo Helmig i stedet juble over annonceringen af hans koncert på årets Roskilde Festival, hvor danske popnavne normalt er i undertal.

»Det er fandeme stort. Det er jo mest popnavne fra udlandet, så for mig virker det som en anerkendelse, at Roskilde ser mig som en rigtig artist. Jeg glæder mig helt vildt, og det er helt klart den store ting for mig den her sommer, og jeg kommer til at være sygt nervøs.«

Hugo Helmig følger sit nye album op med en forårsturné i Danmark, der fortsætter videre til Tyskland, hvor hans to singler ’Please Don’t Lie’ og ’Wild’ er blevet store hits.

»Jeg har ikke overblik over, hvor meget jeg skal rejse i år, men vi har i hvert fald lejet en stor nightliner (sovebus, red.), og så kommer der jo også bare knald på herhjemme hele sommeren.«