Hørte du også, at der blev sunget om hertuginde Meghan Markle, da den serbiske sangerinde gik på scenen under dette års Eurovision?

Hvis du gjorde – og selv hvis du ikke gjorde – kan du her få historien om, hvorfor hun pludselig blev nævnt.

Det var allerede i første sætning af den serbiske sangerinde Konstraktas sang, 'In Corpore Sano', at Meghan Markle, der er gift og har to børn med den britiske prins Harry, blev nævnt (og hvis du ikke hørte hendes navn blive nævnt, kan du undskylde dig selv med, at sangen bliver fremført på en blanding af serbisk og latin):

»Hvad kan være hemmeligheden bag Meghan Markles sunde hår?« lød teksten, som fortsatte:

Arkivfoto af Meghan Markle og prins Harry.
Arkivfoto af Meghan Markle og prins Harry. Foto: SEM VAN DER WAL
Vis mere

»Hvad kan det være? Jeg tror, det hele handler om gennemtrængende hydrering.«

Hvis du nu sidder og undrer dig over, hvad der er meningen med den sangtekst, så fortvivl ikke.

Du er ikke alene med den følelse.

Sangen er nemlig ikke som sådan om hertuginden. Eller hendes hår.

Her ses Konstrakta til åbningens af dette års Eurovision - i et outfit, der minder om noget, man har set Meghan Markle i tidligere.
Her ses Konstrakta til åbningens af dette års Eurovision - i et outfit, der minder om noget, man har set Meghan Markle i tidligere. Foto: YARA NARDI
Vis mere

I stedet handler sangen om noget ganske andet, har Konstrakta – der har det borgerlige navn Ana Đurić – fortalt til Eurovision:

»Det er en sang om sundhed og den atmosfære, vi lever i, som har sat sundhed som den højeste værdi,« forklarer hun og fortæller, at den også handler om mental og fysisk sundhed og om sundhedsvæsnet.

Det er også derfor, at hun har valgt at bruge en form for 'tvangshandling' undervejs i sin sceneoptræden – i dette tilfælde vask af sine hænder.

Derudover er sangen også en stikpille til samfundets malplaceret fokus på skønhedsstandarder, lyder det.

På et spørgsmål om, hvorfor hun har valgt at nævne lige præcis Meghan Markle – der før sit ægteskab med prins Harry arbejdede som skuespiller – i sin sang, forklarer hun, at det 'udelukkende er metaforisk og symbolsk':

»Meghan Markle er ikke så vigtig her, men hun repræsenterer alle de folk i medierne, som vi er så fokuserede på,« fortæller Konstrakta, som samtidig oplyser, at hun ikke har hørt noget fra hertuginden selv:

»Hun har ikke kontaktet mig endnu, men jeg vil gerne høre fra hende.«

Andre læser også