Den 57-årige dansktop-stjerne Andreas P. Nielsen, der stod i spidsen for Dræsinebanden, kæmpede en hård, men forgæves, kamp mod den kræftsygdom, der ramte ham for et halvt års tid siden.

Han og konen Inge-Marie vidste i de seneste måneder, hvor det bar hen ad. Han blev stadig mere sløj og tabte sig meget. Men så sent som i april stod de to entertainere sammen på scenen på en anden kendt dansktopsanger Peter Vesths spillested i Sorø. Andreas ville ikke give op, og han ville ikke svigte sit store publikum

- Andreas var altid så positiv, og vi havde mange fantastiske stunder, når vi var ude at spille sammen, siger harmonikaspilleren Kristian Rusbjerg, der var fast mand i Dræsinebanden i de sidste fire år.

- Den aften måtte vi støtte ham ind på scenen. Der  var mange fra Dræsinebandens fanklub til stede, og det blev desværre sidste gang, at Andreas optrådte. Vi havde mange engagementer resten af året, men måtte desværre aflyse det hele på grund af Andreas´ sygdom. At han nu er død, gør mig meget ked af det. Han var en rigtig god ven og arbejdskollega, og han bliver savnet meget, siger Kristian Rusbjerg.

Andreas P. Nielsen begyndte at skrive digte som 14-årig i Kolding, og senere var han bl.a. en overgang skraldemand i Svendborg, inden han opstartede Dræsinebanden sammen med Inge-Marie, der i sin tid blev opdaget i en talentudsendelse hos DR TV på grund af sin meget flotte stemme. Et af deres helt store hit i begyndelsen af karrieren var sangen om Elvira Madigan.

- Andreas var ikke den type, der ville pylres om, og som man skulle have medynk med, da han blev syg af kræft. Han så altid positivt på tingene. Han kunne fortælle om, hvordan han havde fået en hospitalsseng installeret derhjemme i Nyborg, og da jeg spurgte ham, om vi skulle vente med at udgive pladen 'Åh, disse minder' for hans skyld, sagde han nej. Trods sin sygdom gennemførte han at indspille tv-spot og reklame, fortæller Henrik Sørensen fra EMI Music.

På mandag udkommer den store dansktop-boks, og her vil Andreas P. Nielsen være at finde, ligesom for øvrigt også Flemming Bamse Jørgensen, med en sang, der ikke har været udgivet før, og hvor han syger duet med svenskeren Lasse Stefan.

Andreas P. Nielsen var altid af sine kolleger opfattet som en meget positiv og engageret mand, og ikke mindst var han et stort familiemenneske. Det glædede ham, at hans piger også er musikalske, og de to ældre piger har bl.a. optrådt sammen med Kristian Rusbjerg på Dræsinens Cafe i Ærøskøbing.

Da den mindste datter. Josepha blev konfirmeret i sidste uge, var det en stor dag for hendes far. Festen skulle være holdt på en restaurant, men det havde Andreas ikke kræfter til. Derfor blev festen holdt derhjemme sammen med de nærmeste.

Andre læser også