For de fleste danskere var Panamah indtil for nylig et land i Mellemamerika - uden 'h'. Men det seneste års tid er navnet blevet synonym med lyden af disco-kugle og dansk pop. Nu får tyskerne mulighed for at lære den danske gruppe at kende.

Bare de seneste par uger er den københavnske trio pludselig 'eksploderet' fra P3-hit til landsdækkende hit. Ikke mindst takket være deres optræden i 'X Factor'-finalen, hvor Wasteland sang sammen Panamah-sangerinden Amalie Stender.

Den danske succes-trio Panamah har erobret førstepladsen på både Hitlisten og Airplaylisten med  singlen 'Børn af natten'. 

Ligesom bl.a. Medina, Aura og Sebastian Lind vil Panamah nu prøve lykken i Tyskland.

- Foreløbig handler det om en single på den tyske afdeling af Universal. Det skal være en prøveklud på det tyske, østrigske og schweiziske marked. Det bliver selvfølgelig på engelsk. Selvom vi har sunget på dansk fra begyndelsen, har vi hele tiden haft en ambition om at nå ud på det internationale marked. Vi har haft lidt sjov med at skrive teksterne på dansk og engelsk samtidig, siger DJ og producer, Anders Christensen fra Panamah.

Trioen rejser til Tyskland på torsdag for at forhandle med det tyske selskab om detaljerne i kontrakten.

- Det er spændende, men det er også et kæmpe puslespil, der skal samles. I Danmark er der ret få radiostationer. I Tyskland er der et hav af regioner og forskellige typer radiostationer. Jeg kan forstå, at det er kompliceret, når man vil promovere et nyt navn som os. Foreløbig glæder jeg mig bare, siger Anders Christensen. 

Mærker I den pludselige popularitet i dagligdagen? I bliver spillet på P4 nu.

- Vi mærker det meget klart. Det ville være forkert at sige andet. Vi kan se det på den pressedækning, vi lige pludselig får, og på salget på iTunes blandt andet. Om vi havde set det komme? Nej, selvfølgelig er vores numre på dansk, men jeg tror, at vi mest har set os selv som et P3-band. Det er ret vildt, det der sker lige nu, siger Anders Christensen.

Hvorfor tror du, at I slår igennem så bredt?

- Vi blander genrerne, vi har et meget klart elektronisk udgangspunkt, tilsat akustiske guitarer. Noget kunne tyde på, at den kombination rammer bredt, og forhåbentlig samtidig også det klubmiljø, vi kommer fra.

Bono sagde en gang, at gode popsange skal kunne spilles på akustisk guitar.

- Ja, jeg ved, om jeg nødvendigvis er enig i den betragtning, men det er selvfølgelig en pointe i forhold til genkendelighed. Jeg har gået og grublet end del over emnet på det seneste. I forhold til det musik, vi skal lave i fremtiden, siger Anders Christensen.

Panamah spiller udvalgte livejobs de kommende måneder og spiller desuden festivaler sommeren

Panamah er: Sangerinden Amalie Stende, guitaristen Peter Lützen og Anders Christensen.

Bandets seneste single DJ Blues var et af 2012s største danske hits og peakede på #2 på airplaycharten og #1 på både iTunes og TDC Play. Der er et nyt album på vej.