Dancemusikeren Guru Josh mistede mandag livet på festøen Ibiza i Spanien.

Den 51-årige legende, der i virkeligheden hedder Paul Walden, er mest kendt for 90’er-hittet Infinity, der blandt andet gik ind på en femteplads på den britiske liste over pop-hits, skriver the Guardian.

Guru Josh’ agent, Sharron Elkabas, bekræfter over for the Guardian, at musikeren døde mandag på Ibiza.

Hvad der er årsag til den 51-årige mands død, er endnu uvidst.

På Facebook æres den afdøde musiker af fans og tidligere kolleger. En af dem er DJ Fat Controller.

»Forfærdelig nyhed at Guru Josh er afgået ved døden. Han lavede ikke kun et skelsættende stykke musik inden for dancegenren, han satte også nye standarder for visuelle 3D-effekter med Dr. Devius Experience,« skriver DJ Fat Controller på Facebook.

Guru Josh nåede kun at udgive et enkelt album, som havde samme titel som monsterhittet Infinity.

Derefter flyttede han til Ibiza, hvor han fokuserede på at lave rave-fester og stå for tingene bag festerne. Han fik også succes med projektet Dr Devious, der kombinerede musik og 3D grafikker.

Han får også rosende ord med på vejen fra sin agent.

»Guru Josh var uden tvivl en af de største karakterer i branchen og en utrolig talentfuld og kreativ person. Det var en fornøjelse at kende ham og arbejde sammen med ham - han vil blive savnet. Hvil i fred, Paul Walden,« siger Sharron Elkabas, ifølge the Guardian.

I 2008 blev nummeret Infinity udgivet igen. Denne gang var det Guru Josh Project, der stod bag nummeret, der blev remixet af tyske DJ Klaas. Nummeret havde fået en opdatering og blev kaldt Infinity 2008.

Den nye udgave af 90’er-hittet blev en bragende succes og indtog hitlisterne i blandt andet Holland, Belgien, Frankrig og Danmark.