Der er klart tale om et af de mere bemærkelsesværdige, uforglemmelige møder, da de garvede skuespillere Jesper Asholt og Jesper Lohmann for første gang hilser på deres nye musical-kollegaer i ’Hjælp Søges’. En ny forestilling med musik af ABBAs Björn og Benny, der bliver sat op på Østre Gasværk.

Ronja, Valde, Viktor, Kira og Kelly, Kallemann og Duglas hedder nogle af de nye skuespilkollegaer. Men et er at lære navne. Et andet er at lære deres personlighed at kende og lære at aflæse det, der ikke bliver sagt med ord. Og det er en del.

Til gengæld bliver den kvindelige kollega Ronja ikke fornærmet, hvis man i kampens hede kalder hende for en tonstung ko. For det er lige, hvad hun er.

»Ronja er en flot ko. En rigtig linselus og meget sulten,« siger Asholt og Lohmann, der bliver overfaldet af en meget begejstret ko, der vil have den foderspand, de står med i hænderne.

Præstentation af medspillerne foregår i Slagelse i en stor stald-bygning i forlængelse af Cirkus Arenas hjemsted, hvor Asholt og Lohmann skal hilse og øve med de medvirkende dyr for første gang, før ’Hjælp Søges’ får premiere til april.

Det er første gang, en musical har så mange levende dyr med på scenen. De to skuespillere har da heller aldrig prøvet noget lignende, og de får både trænet med gæs, forsøgt at få tre hunde til at springe, hilst på hesten og dirigeret en stor bjergged, Kallemann, rundt på øvescenen. Eller omvendt.

»Kallemann er helt klart bossen,« som de selv beskriver situationen.
»Vi glædede os før, men nu, efter at vi har mødt dem, kan vi ikke vente. Det bliver fantastisk rigtigt at komme i gang med øve og spille med dem på scenen,« lyder det med begejstring.

Musicalkomedien, med musik af ABBAs Benny Andersson og sangtekster af Björn Ulvaeus, handler om to brødre, spillet af 2 X Jesper, som overtager forældrenes gård. Det er mere kaotisk end som så, så brødrene søger efter hjælp i den lokale avis. Snart dukker en lunefuld kone op med ged og datter og sætter gang i gården igen.

Dyrene er ikke tilfældigt udvalgt, men tilhører Suzanne Berdino, datter af Cirkus Arena-direktør Benny Berdino, og tidligere cirkusprinsesse og hestedressør. Alle hendes dyr er imponerende trænede og lydige og erfarne. Og i modsætning til Jesper og Jesper kender de rutinerede dyr musicalen ’Hjælp Søges’ ud og ind. De spillede nemlig samme roller i Sverige, hvor den succesfulde musical spillede for fulde huse hver eneste aften, forklarer Suzanne Berdino.

Hun spiller selv den lunefulde kvinde, der kommer og hjælper til på gården.

»Det giver en stor ro, at Suzanne er med på scenen. Hun har fuldstændig styr på dyrene, og uden hende kunne det her ikke lade sig gøre,« siger Jesper Asholt og Jesper Lohmann, der er ekstremt imponerede over den træning, dyrene udviser.

Og der er da bogstavelig talt heller ingen ko på isen, da Suzanne Berdino beder de to grise om at samle dåsesodavand op og smide dem i en spand. Et trick, der er med i forestillingen.

»Når grisene hører musikken, ved de, hvad der skal ske, og de bliver helt vilde,« som hun siger.

Forestillingen ’Hjælp Søges’ er for store børn fra 11-12 år og voksne. Den spiller fra 12.april til 7.juni.