Kan du huske megahittet 'Torn', som den australske sangerinde Natalie Imbruglia gik verden rundt med i 1997? Det er der nok rigtig mange, der kan. Men vidste du så også, at den første til at indspille sangen var den danske sangerinde Lis Sørensen?

Det er der i hvert fald ikke mange rundt om i den store verden, som var klar over. Og det faktum, at Natalie Imbruglias udgave af 'Torn' er et såkaldt covernummer, har fået folk på internettet til at flippe helt ud.

Rigtig mange, viser det sig, gik nemlig rundt og troede, at 'Torn' var den oprindelige udgave af nummeret.

Men i virkeligheden blev hittet indspillet første gang i 1993 af danske Lis Sørensen. Dengang var titlen 'Brændt'.

Det skriver det britiske musikmedie NME. De har nemlig opsnappet et tweet, hvor en person med brugernavnet 'horse the band' skriver følgende:

'Alle 90'er børn bliver voksne tre gange:

  • 18 års fødselsdag
  • 21 års fødselsdag
  • Den dag, de opdager, at Natalie Imbruglias udgave af Torn er et cover'

Det tweet er hurtigt blevet et viralt hit. Mere end 28.000 personer har trykket på 'like'-knappen, mens mere end 8.000 personer i skrivende stund har retweetet.

Over 1.000 personer har også kommenteret tweetet, og flere er i chok.

Herunder kan du se et lille udvalg af de mange chokerede kommentarer. En skriver, at vedkommende nu hader personen, der tweetede oplysningen. En anden skriver 'gode gud', jeg har lige fundet det' og linker til Lis Sørensens udgave af hittet. En tredje skriver slet og ret, at han lytter til Lis Sørensen-versionen, og at det er 'mærkeligt'.

Du kan selv gå på opdagelse i de mange kommentarer i tweetet. Det er ganske underholdene.

NME skriver videre, at 'Torn' eller 'Brændt' oprindeligt skal være blevet skrevet af et alternativt rockband fra Los Angeles ved navn Ednaswap, men at danske Lis Sørensen var den første til at udgive nummeret.