De har sneget sig af sted i skovbrynet. Holdt hemmelige møder og sendt fortrolige brudstykker af tekster og noder til hinanden.

Torsdag afslører Thomas Helmig og Steffen Brandt omsider, hvad de to garvede rotter sammen har brygget på gennem det seneste halve år.

- Vi har gjort, hvad vi kan for at undgå lækage, fortæller den aarhusianske hitmager Thomas Helmig, der siden januar, noget usædvanligt, har arbejdet tæt sammen med TV-2-forsangeren Steffen Brandt om tre endnu meget hemmelige specialkoncerter.

- Vi lukkede vinduerne, inden vi gik i gang med at øve. Jeg har diskuteret det med min kone (Renée Toft Simonsen, red.) og fortalt begejstret om, hvad vi har fundet på. Men ellers har vi holdt det for os selv. Og orkestret har også formået ikke at lække oplysninger, lyder det fra Thomas Helmig.

- Vi har faktisk pålagt hinanden tavshedspligt, tilføjer Steffen Brandt, der efter eget udsagn har måttet snige sig rundt i Risskov ved Aarhus for ikke at blive afsløret i sine hyppige besøg i Helmigs millionvilla.

Fotografer i buskene

- Vi har øvet ude ved Thomas, og det har været et stort projekt at få det i stand. Der ligger jo altid et hav af pressefotografer på lur i busken derude. Jeg er kommet derud forklædt som voksen. Så går man jo direkte forbi, og der er ingen, der opdager, at det er ham fra TV-2, siger Steffen Brandt.

Med sin guitarkasse i hånden er han få dage før premieren knap så ubemærket ankommet til øvelokalet i Aarhus.

Kom stormende i taxi

- Sidst jeg lod mig interviewe, skrev journalisten, at jeg ankom stilfærdigt på min herrecykel. Så i dag kom jeg med vilje stormende i en taxi. Og med hættetrøje på, siger han og løfter ud i sit sorte antræk, så hætten kommer til syne under læderjakken.

For selv om både Helmig og Brandt har været i faget i 30 år, skal publikum ikke forvente, at noget er, som det plejer at være, når de to herrer betræder den aarhusianske scene i Rådhushallen torsdag aften.

- Hvis vi satte os med vores guitar og sang vores egne numre, mens den anden sang kor, ville det ikke være så spændende. Men det skulle jo stadig have en kunstnerisk værdi af en slags. Og vi er endt med at lave musik, der ligger milevidt fra den musik, jeg plejer at lave - og fra det TV-2 plejer at lave.

Det har været et af målene for mig, siger Thomas Helmig, der har slynget et hvidt pandebånd rundt om de brune krøller. Også han er trukket i hættetrøjen.

Ingen af de to aarhusianere er meget for at gå mere i detaljer med deres fælles materiale. Men de afslører, at publikum kan se frem til at høre otte til ti spritnye numre, som de to sangskrivere har komponeret sammen.

Sammen - og hver for sig

- Vi har både siddet sammen - og hver for sig, Som en god, gammel popsanger sagde.

Vi har skrevet og ringet til hinanden med en lille bid, og så har vi ellers siddet hver for sig i hver vores lille lønkammer og arbejdet på at få det til at lykkes, siger Helmig.

- For mit vedkommende har det på et tidspunkt været mere et trykkammer, supplerer Steffen Brandt, inden de begge bryder ud i indforstået latter.

Ud over de nye sange består repertoiret også af omskrivninger af gamle sange, fortolkninger og gedigne overraskelser, lover de.

Men hvad minder deres nye fælles linje så mest om - TV-2 eller Helmig?

Nye formater

- Det minder ikke om noget. Nogle gange opstår der nye formater, som ikke minder om noget, der tidligere har været lavet, lyder analysen fra TV-2-forsangeren, der fortsætter:

- Nogle gange er det også vigtigt at foretage sig ting uden at tænke på, hvad man får for pengene.

Nogle gange skal man bare tænke, at alt, hvad der er givet godt ud, sjældent kommer dårligt tilbage.

Det er sådan en underlig ’saying’, men en af de gode for en gangs skyld.