Når Birthe Kjær, Johnny Hansen, Bjørn Tidmand, Lille Palle, Mademoiselle de Paris, Kejser Larsen Band og Neighbours & Friends 10. juni går på scenen i Mariehaven i den vestjyske by Ansager, så er det ikke bare for at holde endnu en velassorteret danskpop-fest bag Helge Engelbrechts havelåge.

Det er også ti-års jubilæum for en af Danmarks mest populære sommerfestivaler., Sommerfest i Mariehaven

Til hvert arrangement sætter godt 5.000 musikglade danskere sig tilrette i Engelbrechts baghave.

Og ved de følgende koncert-weekenden 30. juni og 8. august kan tilskuerne også glæde sig til navne som: Tørfisk, Peter Vesth, Zenobia, Dario Campeotto, Stig Rossen, Keld og Hilda, Jette Torp, Anders Mikkelsen, Gry, Kirsten Siggaard, The Grandfætters, Den lille Café og Steffan Grarup Jensen.

Birthe Kjær optræder i Mariehaven 10. juni
Birthe Kjær optræder i Mariehaven 10. juni Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Til daglig er Ansager blot en bette landsby med 1298 indbyggere.

Men siden starten for ti år siden er over 100.000 musik- og hyggefans stimlet sammen hjemme hos Helge Engelbrechts, der bl.a.  står bag et væld af MGP-bidrag 'En Lille Melodi' med Anne Herdorf & Drengene, 'Vi Danser Rock Og Rul' med Stig Rossen og 'Som Om Det Var I Går', 'Alt Mellem Himmel Og Jord' og 'Solens Rige', hvor han selv sang for.

»I Ansager står man sammen. Her er vi alle naboer, og her siger vi mest 'vi' i stedet for 'jeg'. I vores familie har der aldrig været langt fra tanke til handling. Vi var i gang med det samme. Og i dag er det fantastisk at se tilbage på de første fantastiske ti år,« siger Engelbrecht, der er dybt taknemmelig for den store lokale opbakning.

Smukkere bliver det ikke. Sommersang i Mariehaven.
Smukkere bliver det ikke. Sommersang i Mariehaven. Foto: PR
Vis mere

De næste tre sommerarrangementer finder sted:

10. juni

30. juni

8. august