Finalen i amerikansk fodbold, Super Bowl, er en af verdens største årlige sportsbegivenheder målt på seertal verden over, så det er en kæmpe ære - og et udstillingsvindue af rang - at være den udvalgte kunstner, som synger nationalsangen før kampen sparkes i gang.

I år var det ingen ringere end Lady Gaga, som fyrede op for 'Star-Spangled Banner' iført et tætsiddende rødt glimmer-jakkesæt og de for popdronningen så karakteristiske højhælede plateau sko - i dagens anledning i 'Stars and Stribes', naturligvis.

Og knap havde Lady Gaga afsluttet med 'and the land of the freeeeeeee', før lovprisningerne af hendes præstation strømmede ind på Twitter natten til mandag dansk tid.

Christina Aguilera

Christina Aguilera

Modellen Tyran Banks havde tilsyneladende svært ved at holde tårerne tilbage, mens Lady Gaga sang nationalhymnen.

En anden model, Gigi Hadid, havde stadig gåsehud ti minutter efter at 'Bad Romance'-sangerinden havde overladt scenen til spillerne fra Denver Broncos og Carolina Panthers.

Rockmusikeren Gene Simmons var også imponeret.

Tv-værten og komikeren Ellen DeGeneres giver udtryk for sin beundring af Lady Gaga - og joker med, at hun havde en finger med i spillet angående valget af påklædning.

Celebrity-bloggeren Perez Hilton kalder Lady Gagas præstation 'forrygende'.

Også helt almindelige mennesker verden over er vildt begejstrede. Ja, i sådan en grad at Lady Gaga er det næststørste emne på Twitter netop nu - kun overgået af... Super Bowl.

Og nej, det er bestemt ikke alle superstjernerne, der er sluppet ligeså heldigt fra en optræden til Super Bowl. I 2011 krummede alverdens tv-seere tæer, da Christina Aguilera snublede over ordene i nationalsangen, og i 2004 blev det en kæmpe skandale, at Janet Jackson og Justin Timberlake under halvlegsshowet lavede et så famøst 'bryst-ups', at produceren så sig nødsaget til at slukke for lyset i en vis fart.

Grøntsag

Men Lady Gaga leverede varen i Super Bowl 50, som blev spillet på Levi Stadium i Santa Clara, Californien, hvor Coldplay, Bruno Mars og Beyoncé kastede stjernestøv over halvlegsshowet.

Kampen endte i øvrigt med en overraskende sejr til Denver Broncos på 24-10 over forhåndsfavoritterne fra Carolina Panthers.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.