Gennem de seneste måneder har du kunnet læse spalte op og spalte ned om den succes, som danske Lukas Graham oplever i USA og resten af verden for tiden. Men lige nu er det faktisk et andet dansk band, der er den største danske succes i Guds eget land. Nemlig danske Volbeat.

På den netop offentliggjorte albumhitliste fra USA ligger danske Volbeat på en imponerende fjerdeplads. Det er bag tre gigantiske navne i form af Drake, Beyoncé og Paul Simon, men foran store stjerner som Rihanna, Ariana Grande og Adele.

Det seneste Volbeat-album, 'Seal the Deal & Let's Boogie', udkom 3. juni. Og siden er det kun gået én vej, og det er op.

I skrivende stund indtager 'Seal the Deal & Let's Boogie' ikke kun en fjerdeplads i USA, men også adskillige førstepladser og topplaceringer rundt om i resten af verden.

Eksempelvis ligger albummet på en førsteplads i Tyskland, Sverige, Finland, Belgien, Schweiz og Østrig, mens det bliver til en andenplads i Norge og Canada.

Succes i årevis
Gennem flere år har Volbeat oplevet stor succes i udlandet. Og blandt andet det forrige album, 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies', indtog også adskillige topplaceringer på albumhitlister rundt om i verden.

Således lå 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies' nummer et i Danmark, Østrig, Tyskland, Norge og Schweiz, mens det blev til en niendeplads i USA.

Herhjemme har Volbeat gennem en årrække placeret sig selv solidt på toppen af den danske hårde rock-scene. Et tydeligt bevis er, at siden gruppens andet album, 'Rock the Rebel/Metal the Devil', er det konsekvent blevet til førstepladser på den danske albumhitliste, når gruppen har udgivet nyt album.

'Seal the Deal & Let's Boogie' er gruppens sjette album - og dermed er det blevet til fem danske albumførstepladser i træk.

Verdenstjerner som bor i Næstved
Selvom 'Seal the Deal & Let's Boogie' lige nu indtager en imponerende placering på albumhitlisten i USA, så er der dog ikke helt så stor succes, når det kommer til singler. Her er den danske gruppe ikke at finde på top 100 'over there'.

Det er tidligere blevet til adskillige førstepladser for gruppens singler på den amerikanske hitliste for 'Mainstream Rock' - hele fem singler har således ligget nummer et på den hitliste. Men endnu mangler det store singlegennembrud for gruppen med forsanger og guitarist Michael Poulsen i spidsen.

Volbeat spiller to danske festivalkoncerter herhjemme i løbet af sommeren. Den første er på fynske Tinderbox, og den anden er Nibe Festival.

Selvom Michael Poulsen, som er forsanger i Volbeat, kan beskrives som en international rockstjerne, så bor han faktisk på et landsted i den sydsjællandske by Næstved. Det kan du læse mere om her.