Lyt til artiklen

En deltager er i fare for at blive diskvalificeret fra årets Melodi Grand Prix, som finder sted i Næstved i næste måned.

Det sker, efter at den unge sanger muligvis har brudt DRs interne regler.

Torsdag kunne DR præsentere de otte artister, der 11. februar skal dyste om retten til at repræsentere Danmark ved Eurovision i Liverpool i maj.

Blandt deltagerne er den unge færing Rani 'Reiley' Petersen, der skiller sig ud fra feltet ved at have svimlende 11 millioner følgere på TikTok og i kraft af det sociale medie pludselig er blevet en stjerne i Asien.

Rani Petersen, der under kunstnernavnet Reiley har 11 millioner følgere på TikTok, er i fare for at blive diskvalificeret fra årets Melodi Grand Prix.
Rani Petersen, der under kunstnernavnet Reiley har 11 millioner følgere på TikTok, er i fare for at blive diskvalificeret fra årets Melodi Grand Prix. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Ikke mindst i Sydkorea, hvor han i oktober optrådte på festivalen Slow Life Slow Life i Seoul, skriver Ekstra Bladet.

På både Instagram og YouTube har fans efterfølgende uploadet klip fra koncerten, hvor Reiley optræder med sangen 'Breaking My Heart', som han kalder en 'ny uudgivet sang'. Og det var den da også i oktober, hvor der fortsat var godt to uger til, at DR havde deadline på indsendelse af grandprixbud.

Men med torsdagens offentliggørelse af netop 'Breaking My Heart' som et af de otte bidrag til konkurrencen kan videoerne på de sociale medier blive afgørende for Reileys fortsatte deltagelse.

Ifølge DRs retningslinjer for Melodi Grand Prix skal en sang nemlig være original og ikke have været spillet offentligt eller været tilgængelig på sider som YouTube og Spotify forud for offentliggørelsen.

'Hvis sangen har været offentliggjort tidligere, skal DR med det samme gøres opmærksom på dette, og DR træffer afgørelse, om sangen kan deltage i konkurrencen,' lyder det videre fra DR, som altså kan vælge at benåde den unge sanger – såfremt man har kendt til den koreanske optræden fra starten.

'Overholdes ovennævnte ikke, kan DR når som helst vælge at diskvalificere den udvalgte sang, såfremt DR skønner, at sangen overtræder EBUs regelsæt for ESC 2023 eller har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til de øvrige sange.'

B.T. har været i kontakt med DR for at høre, om tv-stationen i forvejen var gjort opmærksom på Reileys optræden, og hvordan man i modsat fald forholder sig til de nye oplysninger. Men herfra lyder det, at DR 'undersøger sagen'.

Foreløbig er Reiley ikke vendt tilbage på B.T.s henvendelse. Men mandag har han slettet videoen fra Instagram. Hans optræden florerer heller ikke længere på YouTube.

Det er tidligere sket, at en sang er blevet benådet trods regelbrud – så der er fortsat håb for den 22-årige sanger, som spås topplacering af bookmakerne.

I 2016 kom det frem, at tidligere Eurovision-vinder Emmelie de Forest flere gange havde optrådt med et af de ti bidrag. Men efter interne møder i DR og dialog med European Broadcasting Union, der står for det internationale grandprix, fik sangen endelig lov at deltage.