Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Seks minutter. Det var alt, der skulle til, før Michael Falch, Hans Thomsen og afdøde Lars Høghs festival 'NU Festival' kunne hænge 'udsolgt'-skiltet på den virtuelle dør.

Til stor glæde og overraskelse for festival-medstifter og koncertarrangør Hans Thomsen.

»Jeg er en meget glad og en meget tilfreds mand,« lyder det fra Hans Thomsen, der sammen med musiker Michael Falch og fodboldlegenden Lars Høgh har været med til at stable 'NU Festival' på benene.

Også Michael Falch udtrykker stor begejstring for den store interesse for festivalen.

Lars Høgh og Michael Falch på gårdspladsen på Lundsgråd Gods ved Kerteminde i september 2021.
Lars Høgh og Michael Falch på gårdspladsen på Lundsgråd Gods ved Kerteminde i september 2021.
Vis mere

'Det er godt nok vildt, og vi er meget, meget glade. Hvor bliver det smukt at se jer og alle de poetiske artister til september, hvor gejst og  livsglæde vil fylde gårdspladsen på Lundsgård Gods i Kerteminde,' skriver Michael Falch på sin Facebook-profil.

Hans Thomsen fulgte med på billetportalen Ticket Master lørdag formiddag, da billetterne blev sat til salg.

»Vi kunne godt mærke, at der var en stor interesse op til, billetterne blev sat til salg. Sidste år var der 1.500 billetter til salg pr. dag. Nu udvidede vi til 2.000, og så var vi spændte på, om folk fulgte med.«

Men den tvivl blev hurtigt gjort til skamme.

»Det her er vildt. Det går helt vildt for sig,« tænkte han, da billetsalget var to minutter gammelt.

Og efter seks minutter var billetterne altså revet væk.

»Vi skal helt op i Bob Dylan og Sting, hvor jeg har oplevet noget, der ligner det her,« fortæller Hans Thomsen om de gange, hvor billetter til koncerter, han har været med til at arrangere, er blevet udsolgt på rekordtid.

På trods af den store interesse kommer der ikke flere billetter til salg.

Lars Høgh optrådte i september sammen med bandet Malurt til sin egen festival, NU Festival. Foto: Lind Foto/Byrd.
Lars Høgh optrådte i september sammen med bandet Malurt til sin egen festival, NU Festival. Foto: Lind Foto/Byrd.
Vis mere

»Den her festival lever på, at Lars, Michael (Høgh og Falch, red.) og jeg syntes, at Lundsgaard er et fantastisk sted. Og det har de begrænsninger, det har, med hensyn til antallet af gæster,« forklarer Hans Thomsen.

Han bliver bakket op af Michael Falch på Facebook.

'Så bittert for jer, der ikke fik billetter, men vi vil simpelthen kun have 2.000 gæster inde pr. dag,' skriver Michael Falch.

Når festivalen åbner til september, sker det altså uden medstifter Lars Høgh, der døde i december efter et længere kræftforløb, og uden festivalformand Jørn Bonnesen, der også mistede livet til kræft i september 2021.

»Der er sindsygt mange følelser i det. Lars har været med til at vælge programmet. Og han sagde til os, inden han døde, at 'det her, det skal bare køre videre',« fortæller Hans Thomsen.

'NU Festival' er et såkaldt charity-event til fordel for kræftforskning. Festivalen finder sted på Lundsgård Gods i Kerteminde 9. og 10 september.

På plakaten er navne som Andreas Odbjerg, Savage Rose og Annika Aakjær. Sportsvært – og Lars Høghs datter – Josefine Høgh og hendes mand, Lasse Sjørslev, er værter på festivalen.

'NU Festival' blev første gang afholdt i 2021, og dengang deltog Lars Høgh selv på scenen – til alles store overraskelse – sammen med Michael Falchs band Malurt. Lars Høgh spillede bas på nummeret 'De vildeste fugle'.

Andre læser også