Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Midt i en drøm eller noget der ligner.' Sådan lyder titlen på musikeren Hjalmers andet album fra 2019.

Men midt i en drøm – eller noget, der ligner – var også, hvor søstrene Hannah og Clara befandt sig for nylig i en biografsal i Cafe Biografen i Odense.

»Det bliver ikke vildere. Det var bare fantastisk,« lyder det fra storesøster Hannah Bækkelund Halling.

I slutningen af januar udkom Hjalmers seneste single, 'Overtænker'. I forbindelse med lanceringen havde Hjalmer i samarbejde med søskendeparrets mor, Anette, udtænkt en lille overraskelse til Hannah og Clara, Hjalmers vel nok to største fans.

Søskendeparret Clara og Hannah har været til 19 koncerter med deres store idol, Hjalmer.
Søskendeparret Clara og Hannah har været til 19 koncerter med deres store idol, Hjalmer. Foto: Privatfoto
Vis mere

Så en tirsdag i november kunne søskendeparrets mor, Anette Bækkelund Halling, fortælle pigerne, at de havde vundet biografbilletter til forpremieren på en julefilm den kommende dag. Hannahs første reaktion var, at det kunne hun nok ikke komme med til, da hun går til karate om onsdagen.

Mor Anette fik alligevel overbevist Hannah om at tage med. Hun bad derfor pigerne om at tage pænt tøj på og sætte håret i dagens anledning.

Om onsdagen ankom de i den varme biografsal, og filmen gik i gang. Men det var bare ikke en julefilm, der rullede ind på lærredet. Det var en hilsen fra Hjalmer, pigernes helt store idol. Efterfulgt af Hjalmer himself, der kom og spillede sin nye single.

»Jeg blev helt overvældet, og jeg tænkte bare: 'Hvad?'. Jeg blev chokeret, og så begyndte jeg bare at græde,« fortæller Hannah Bækkelund Halling.

Lillesøster Clara blev mindst lige så overrasket.

»Først blev jeg helt chokeret. Og så blev jeg helt vildt glad. Det var virkelig stort. Det var svært ikke at græde – jeg prøvede at holde det inde,« siger Clara Bækkelund Halling.

Du kan læse mere om overraskelsen i denne artikel.

13-årige Hannah og hendes søster Clara på 12 år er kæmpefans af musikeren Hjalmer.

Siden hans første single, 'Hvis du går', udkom i 2017, har de to piger fulgt Hjalmer og hans musik.

19 koncerter er det blevet til for Hannah og Clara Bækkelund Halling. Og der er flere i kalenderen til foråret.
19 koncerter er det blevet til for Hannah og Clara Bækkelund Halling. Og der er flere i kalenderen til foråret. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Vi hørte den, lidt efter den kom ud, og vi tænkte bare med det samme, at det var god musik,« fortæller Hannah Bækkelund Halling, og hendes søster supplerer:

»Vi hørte ham i radioen første gang og fik hentet hans musik ned. Vi kunne bare høre den igen og igen,« lyder det fra Clara Bækkelund Halling.

19 koncerter med Hjalmer er det blevet til for de to piger. Alligevel er der én koncert, der skiller sig ud.

Under en koncert i Kolding valgte Hjalmer at afbryde bandet og bad publikum om at give Hannah og Clara en klapsalve for deres støtte.

»Efter et par koncerter kunne han huske vores navne. Ved koncerten i Kolding stoppede han musikken og sagde tak. Jeg blev meget glad,« siger Hannah Bækkelund Halling.

»Det var megastort at blive nævnt på en scene,« bakker Clara op og fortæller også ivrigt om dengang, hvor de havde lavet et perlearmbånd til Hjalmer, som han efterfølgende havde på, da han optrådte i tv-programmet 'Natholdet'.

Taknemmeligheden over, at Hjalmer tager sig tid til at sende lidt kærlighed tilbage til sine superfans, strømmer ud fra de to piger og deres mor.

Til foråret står de igen foran scenen, når Hjalmer tager på turné. Til jul fik pigerne nemlig billetter til tre af forårets koncerter. Og måske kommer der flere til?

Siden 2017 har søskendeparret Clara og Hannah Bækkelund Halling fulgt Hjalmer og hans musik.
Siden 2017 har søskendeparret Clara og Hannah Bækkelund Halling fulgt Hjalmer og hans musik. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Jeg har snart fødselsdag. Og jeg ønsker mig billetter til flere koncerter,« fortæller Hannah.

Lillesøster Clara er klar til at tage med.

»Man kan bare ikke få nok af det,« siger Clara Bækkelund Halling.

Andre læser også