Sangeren George Michael døde juledag 2016 i sit hjem i England.
Sangeren George Michael døde juledag 2016 i sit hjem i England. Foto: STEFAN WERMUTH

Læge Simeon Niel-Asher behandlede George Michael gennem 30 år, og så sangeren tre uger før, han blev fundet død i sit hjem i Oxfordshire juledag.

De to var tætte venner og ifølge Simeon Niel-Asher var det tydeligt, at den 53-årige sanger havde accepteret, han skulle dø.

Det fortæller han i et interview til det engelske medie The Sun.

»Det var mærkeligt at tænke på, at han måske vidste, han skulle dø eller havde en fornemmelse. Det sker. Nogle mennesker ved de skal dø og jeg har set det før,« siger Simeon Niel-Asher til mediet.

Simeon Niel-Asher er osteopat og havde et venskab med George Michael gennem flere år. Da han så sangeren bare tre uger før hans død, var der alligevel overskud til at grine og have det sjovt.

Han havde sågar overskud til at lave sjov med det faktum, at han havde taget en hel del på, og ifølge Simeon Niel-Asher havde han en særlig glød og optimisme.

FILES-JAPAN-BRITAIN-MICHAEL-MUSIC-OBIT

De to planlagde et opfølgende besøg, men sangeren nåede at dø, før Simeon Niel-Asher så ham igen. Han hørte nyheden om sin vens død i nyhederne.

Simeon Niel-Asher mødte George Michael i 1980'erne, da de to blev introduceret af en fælles ven. Efterfølgende åbnede Simeon Niel-Asher en klinik tæt på George Michael og har blandt andet været på turné med sangeren mellem 2006 og 2008, ligesom han har været med sangeren i studiet.

Han fortæller, at George Michael over årene udviklede to former for personligheder - superstjernen og privatmennesket.

»Han talte om George Michael i tredje person, fordi han indså at han var blevet noget større, en maske. Han var ret skræmmende som George Michael for han var meget krævende, ikke som en diva, han vidste præcis hvad han ville have, absolut,« fortæller Simeon Niel-Asher til The Sun.

(FILE) GREECE GEORGE MICHAEL

George Michael blev fundet død juledag i sin seng af sin 43-årige kæreste Fadi Fawaz. Efterfølgende florerede der mange rygter om, hvorvidt sangeren mon var død af en overdosis, men i starten af marts blev det fastslået, at det ikke var tilfældet.

»Eftersom det er blevet bekræftet, at han døde en naturlig død på grund af dilateret kardiomyopati og myocarditis og fedtlever, er undersøgelsen blevet afsluttet. Der er ingen grund til et ligsyn eller yderligere undersøgelser,« forklarede retsmedicineren Darren Salter i starten af marts i en udtalelse.

 

SPL1114139_020

Selvom dødsårsagen beskrives som naturlig, har George Michaels tidligere kæreste gennem 13 år, Kenne Goss, forklaret, at alle tæt på sangeren igennem lang tid havde vidst, at det blot var et spørgsmål om tid, før hans organisme bukkede under efter mange års stofmisbrug.

»Jeg tror, hans krop simpelthen gav op. De sidste mange år har den (kroppen, red.) været svag,« sagde Kenny Goss til Sunday Mirror i marts.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.