Båndoptageren er død. Det har den været i mange år. Så da Michael Hardingers kone fandt en kasse gamle kassettebånd, spurgte hun sin mand: »Hva’ faen er det?« Det viste sig at være gamle demoer fra Michael Hardingers tid i Shu-bi-dua. »Der må da være noget mellem, der er sjovt,« lød konens svar. Og så fik de overspillet de gamle kassettebånd til computeren og lyttet de glemte melodier igennem.

»Dengang skrev jeg til hver plade måske 20 numre. Jeg valgte de bedste ud, og så lavede vi demoer, som vi lyttede til og fandt ud af, hvilke vi ville bruge. Men der blev jo en masse til overs,« fortæller Michael Hardinger til BT.

Og blandt dem, der dengang blev til overs, gemte der sig lidt sjovt. Sammen med to af de andre gamle shubbere Kim Daugaard og Jørgen Thorup fandt han i alt 11 gamle numre, som de tre shubbere sammen med guitaristen B-Joe og trommeslager Flemming Olsen nu har peppet op med splinternye tekster, indspillet og udgivet på CD og LP – ligesom i de gamle gode dage.

»Vi er et gammel band, så vi gider ikke downloads og den slags. Vi vil gerne lave en CD og LP som kommer med rigtige covers,« siger Michael Hardinger og låner journalistens kuglepen til at sætte sin krussedulle på det CD-cover, som en fan rækker frem imod ham.

Der blev sunget med fra tre etager i Frederiksberg Centret.
Der blev sunget med fra tre etager i Frederiksberg Centret. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Vi er til folkefest i Frederiksberg Centret. Scenen er klemt ind mellem Tøjekspertens ’Ta´ 3 betal for 2’-skjorteudsalg og Føtex-bagerens wienerbrødssmagsprøver. På samtlige af centrets tre etager synger publikum med på de kendte klassikere ’Den røde tråd´, ´Sexchikane’ og ’We wanna be free’. Nogle er formentlig blot dumpet forbi midt i deres fredagsshopping, mens andre er mødt forberedte op. I hvert fald flyver et par kiks mod scenen, da ’Hvalen Hvalborg’ bliver fodret med ’skidtfisk og kiks jeg havde i lommen’.

Midt imellem de kendte numre dukker der også et par af de nye op: ’Lolandia’ og ’Et barn er født i Bethlehem’. To sange, der er at finde på den nye plade, der altså ikke kan findes på Spotify eller andre digitale musiktjenester. Men hvordan får bandet så musikken ud til sin fans?

»Der er jo ingen Fona, Fredgaard eller andre pladeforretninger mere. Så vi har i stedet lavet en aftale med Søstrene Grene, der har butikker i hele landet,« siger Michael Hardinger.

Og det er altså grunden til, at Hardinger Band fredag foran Søstrene Grene i Frederiksberg Centret og lørdag i Bruuns Galleri i Aarhus spiller op til folkefest.

Efter koncerten var der kø til autograferne-
Efter koncerten var der kø til autograferne- Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Efter koncerten vokser køen til autografer på de nyindkøbte eksemplarer af pladen ’Sym-Fo-19’ med gamle, glemte Shu-bi-dua-melodier.

»Hvornår udgiver du selv en plade igen,« spørger en af fansene Michael Hardinger.

»Egentlig var den her tænkt som en soloplade, men så ville resten af bandet også gerne være med, og Kim Daugaard og Jørgen Thorup gemte også på et par numre fra den gang. Så det blev i stedet til en bandplade,« svarer Michael Hardinger sin fan, og afviser ikke, at han måske godt kunne finde på selv at lave en plade igen.

»Men det jeg er jo gammel, så jeg skal også sidde i solen og drikke kaffe,« siger han.