CRIME LAW ENTERTAINMENT)
CRIME LAW ENTERTAINMENT) Foto: DANNY MOLOSHOK

’Lille spejl på væggen der, hvem er smukkest i verden her?’. Hvis det var den verdensberømte musiker Kanye West, som var spejlet på væggen, ville svaret på dette klassiske spørgsmål uden tvivl være ’mig selv’. Det beviser den selvglade rapper i stor stil på sit nye og fremragende album ’The Life of Pablo’.

Der er ikke langt fra gal til genial. I få tilfælde er det ordsprog så sandt, som det er i tilfældet Kanye West. Det er nemlig Kanye-mig-der, Kanye-mig-her og Kanye alle vegne på ’The Life of Pablo’, som udkom søndag på streaming-tjenesten Tidal.

UK-US-ENTERTAINMENT-MUSIC-FESTIVAL-KANYE-STROKES-FILES

Og så kunne man sætte sig ned med korslagte arme og være irriteret på narcissismens fremmeste forkæmper og største helt, Kanye West, som nok engang bruger rigtig meget tid på at snakke om sig selv, bedst eksemplificeret ved nummeret, der slet og ret hedder, ’I Love Kanye’, hvor Kanye West snakker om, hvorvidt den gamle Kanye West ville elske den nye Kanye West.

Men hvorfor bruge tid på det, når Kanye West har lavet et ganske fremragende album, som – selvfedmen til trods – formentlig er blandt de bedste nogensinde fra Chicago-rapperen, der efterhånden er blevet lige så kendt i brede kredse for at være gift med selveste Kim Kardashian.

US-ENTERTAINMENT-KARDASHIAN-WEST

Det er helt tydeligt, at Kanye West først og fremmest er en producer – en god rapper har han aldrig været – for albummet er smækfyldt med gode og velproducerede numre.

Sviner Taylor Swift
Mine egne favoritter tæller lige nu ’Famous’, hvor superstjernen Taylor Swift i øvrigt lige får en lille sviner med på vejen, ’Highligts’, hvor manden, der gjorde Kim Kardashian berømt med et sexbånd, Ray J bliver svinet, ’No More Parties in LA’ med Kendrick Lamar og den super lækre og klubparate ’Fade’, men det kommer sikkert til at ændre sig, når jeg får hørt de 18 numre på ’The Life of Pablo’ endnu flere gange.

Kanye

Det er nemlig en plade, der er lækker fra første lyt. Og samtidig opdager man nye detaljer, referencer og finurlig og grinagtig lyrik, som kun Kanye kan skrive det, for hvert nyt gennemlyt.

I virkeligheden afspejler ’The Life of Pablo’ ganske fint den Kanye West, vi kender fra de seneste år.

Manden, der selv mener han er den største stjerne i verden, manden, der ud af det blå bryder ud i ekstreme angreb og anklager på Twitter, manden, der er en gift familiefar og som samtidig rapper om at have sex med alverdens kvinder og manden, der sælger millioner af plader, men samtidig har en gæld på 352 millioner kroner.

Kanye

USAs svar på Yahya Hassan
Med andre ord, stikker ’The Life of Pablo’ i alle retninger, og hvis man kan få øje på den røde tråd – udover de mange selvglade tendenser og diverse svinere til forskellige personer – så kan det være, man skal overveje en tur til psykiater.

Men hvad gør det, når alle de mange forskellige tråde er syet med så flot og fin tråd af en så dygtig og gal og genial hånd, som den Kanye West har.

USA-ENTERTAINMENT/

Og til dem, der sidder og mangler et reelt hit på pladen, så bør I lytte til numre som ’Fade’, ’Feedback’, ’Famous’ og ’No More Parties in LA’ igen.

USAs svar på Yahya Hassan har begået et tidligt bud på årets album i ’The Life of Pablo’. Lækkert, stærkt underholdene og Kanye alle vegne – hvad mere har man behov for? Jo, måske bare en smule mere rød tråd, men lad gå.

Kanye West, ’The Life og Pablo’, udkom søndag 14. februar 2016

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.