Da Albanien torsdag aften blev råbt op som det første land til at gå videre til finalen i dette års Eurovision, vidste det danske grandprix-håb, Fyr & Flamme, hvad klokken havde slået.

»Vi ville rigtig gerne have været med (i finalen, red.), men da vi så Albanien blive råbt op... Jeg havde lavet en liste med mine ti sange, som jeg troede, ville gå videre, og da Albanien kom med, tænkte jeg: 'Så er vi ude',« forklarer Laurits Emanuel, der sammen med makkeren Jesper Groth udgør den farverige duo.

Selvom de altså missede en af de ti pladser videre til finalen under torsdagens semifinale, er de glade – og lettede:

»Som I nok kan mærke, så er vi vanvittigt stolte, lettede og underligt glade. Det er klart, vi kunne ikke på forhånd sige, at vi ville være lettede og glade på det her tidspunkt, men det er vi,« fortæller Laurits Emanuel, mens Jesper Groth tilføjer:

Fyr, Flamme og deres tre korsangere var lettede, da de kunne sætte sig i greenroom efter deres optræden torsdag aften.
Fyr, Flamme og deres tre korsangere var lettede, da de kunne sætte sig i greenroom efter deres optræden torsdag aften. Foto: Fyr & Flamme
Vis mere

»Det er helt, helt oprigtigt sagt. Det er ikke et eller andet panser, vi trækker op. Vi er så glade. I eftermiddags vidste vi, at den her aften ville ende godt uanset hvad. Det handlede bare om, at vi havde performet på en måde, som vi var tilfreds med. Og det er sket. Nu er vi forløst allerede i dag. Der falder et kæmpe åg af vores skuldre.«

Der er kun én ting, der irriterer Laurits Emanuel ved, at de er gået glip af en plads i finalen:

»Jeg vil gerne understrege, at den eneste ting, der virkelig irriterer mig ved ikke at gå i finalen, er, at vi er blevet spurgt ret meget til spørgsmålet om dansk kontra engelsk,« fortæller han med henvisning til, at duoen med sangen 'Øve Os På Hinanden' valgte at synge på dansk – hvilket ikke er sket de seneste 24 år:

»Det kunne være rigtig sejt, at vi kunne være lykkedes med det danske i forhold til at bruge det som incitament i fremtidens Melodi Grand Prix – om man kunne blive ved med at lave noget på dansk, såfremt det er der, sangen gør sig bedst, selvfølgelig,« tilføjer han.

Fyr Og Flamme optræder til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Fyr Og Flamme optræder til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Foto: Emil Helms
Vis mere

I alt kæmpede 17 lande om en af de ti pladser til lørdagens finale – og da det kom til tildelingen af den sidste plads, blev der råbt på 'Danmark' i salen:

»Da der var ét land tilbage, der skulle gå videre, var det altså hele salen, der råbte: 'Danmark, Danmark, Danmark',« forklarer Jesper Groth og fortæller, at de havde en klar fornemmelse af, at »de havde salen«, mens de optrådte.

Men da det sidste land blev råbt op, var det desværre ikke 'Danmark', men i stedet 'Finland'.

Finalen i dette års Eurovision finder sted på lørdag klokken 21.00. Du kan følge det her på B.T., hvor vi livedækker begivenheden.