Synger Fyr & Flamme om et homoerotisk forhold, hvor den ene er 'giveren', og den anden er 'tageren'?

Når det danske grandprixhåb torsdag går på scenen i Rotterdam med nummeret 'Øve os på hinanden', bliver de dansktalende seere angiveligt forkælet med en dampende hed og småerotisk optræden.

Kan man ikke forstå dansk, må man dog tage det anerkendte internationale grandprixmedie Wiwibloggs på ordet, når det skriver, at Jesper Groth og Laurits Emanuels sang handler om at dyrke sex.

Et ord, som Fyr & Flamme dog mener skal tages med et stort gran salt.

Fyr & Flamme på rød løber i Rotterdam i Holland.
Fyr & Flamme på rød løber i Rotterdam i Holland. Foto: Peter Dejong
Vis mere

»Men det vil da være fedt, hvis to mænd knalder til det. Det er da kanon,« siger Jesper Groth om 'Øve os på hinanden'.

»Det er et fedt beat,« medgiver Laurits Emanuel og dasker rytmisk til en imaginær bagdel i takt med det karakteristiske klap, som korsangerne laver i overgangen til omkvædet.

Fyr & Flamme har været i Rotterdam siden mandag i sidste uge for at forberede sig, give interview til internationale medier og øve deres sang igennem i Ahoy Arena flere gange.

Og ved en af disse gennemspilninger bed en reporter fra Wiwibloggs altså mærke i, at stemningen blev lidt lummer.

»Der er nogen, der siger, det (øve os på hinanden, red.) er en metafor for at lære at have sex. Man kunne øve sig i at danse, men i at 'danse' i mørket, okay?,« siger reporteren William Lee Adams og sender indforståede blikke.

»Der er også et homoerotisk øjeblik, hvor teksten siger: 'Du kan være... du kan være ovenpå', nej, hvordan er det, den lyder? Nåh ja, 'du kan være pigen, jeg kan være drengen'. Det er blevet forstået som en metafor for sex.«

Men teksten, der lyder 'Ingen ved, hvordan man gør / så lad os øve os på hinanden / lige om lidt er vi to voksnе / du er kvinden, jeg еr manden', skal altså tages bogstaveligt, siger Laurits Emanuel, som har skrevet både musik og tekst.

»Det er sjovt, man kan få det ud af det. Når det netop bliver sagt 'kvinde' og 'mand', at folk så rent faktisk tager det nærmest modsat. Det synes jeg virkelig er søgt,« siger Laurits Emanuel og afslører, at han faktisk blev interviewet af Wiwibloggs nogle dage efter analysen.

Fyr & Flamme under prøverne i Rotterdam, Holland.
Fyr & Flamme under prøverne i Rotterdam, Holland. Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Vis mere

»Det var ret skægt. For han sagde: 'There has been a lot of talk about what is the song about? Is it about sex?' Og der kunne jeg så bare sige: 'I know who has been talking about it. You'. 'No, I read it on the internet',« griner Laurits Emanuel.

»Jeg tror vitterligt ikke, at der er særligt mange danskere, der er i tvivl. Det poetiske ligger i virkeligheden i, at man kan oversætte det til alle mulige ting. 'Jeg har aldrig vasket op før, tror du, jeg kan? Jeg kan tørre af, du kan vaske, så finder vi ud af det'.«

Forsanger Jesper Groth mener desuden, at man også kan læse noget coronaepidemi ind i den, hvis man har lyst.

»Der bliver også en dag, hvor vi skal have de der masker af igen og skal øve os i at kramme,« siger han.

Jesper Groth og Laurits Emanuel, der sammen udgør den danske musikduo Fyr & Flamme fotograferet i forbindelse med deres deltagelse i Eurovison 2021 i Rotterdam.
Jesper Groth og Laurits Emanuel, der sammen udgør den danske musikduo Fyr & Flamme fotograferet i forbindelse med deres deltagelse i Eurovison 2021 i Rotterdam. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Den går jo også lidt i rette med 12-tals-kulturen,« tilføjer Laurits Emanuel.

»At man fandeme ikke bare kan sidde derhjemme og studere og så til gengæld være et halvt menneske, når man skal præstere. Man skal ud og prøve det lidt af sammen.«

Du kan se Fyr & Flamme stå på scenen i den anden semifinale under dette års Eurovision torsdag klokken 21. Du kan følge det her på B.T., hvor vi sammen med grandprixlegenden Jørgen de Mylius kommenterer showet undervejs.