Johnny Cash gjorde det i San Quentin. Og Metallica gjorde det i Horsens.

Det handler selvfølgelig om fængselskoncerter. Og nu er det den sangskrivende forsvarsadvokat Morten Bjerregaards tur.

Sidste år debuterede Bjerregaard med albummet 'Hvid Ghetto', der blandt albummets 10 pop/folk-inspirerede numre også bød på opsangsduetten, 'Hvidt Brød', med Danmarks rap-legende MC Einar.

Og med start 20. april starter Advokat Bjerregaard nu sin egen lille fængselsturné.

Foreløbig åbner fire store danske fængsler porten for Morten Bjerregaard og hans band, der skal spille bag lås og slå for nogle af landets indsatte.

Fængselsturnéen indledes 20. april i Nørre Snede i Midtjyllands Statsfængsel og afsluttes den 23. juni i Jyderup Statsfængsel.

Når Bjerregaard ikke laver musik, eller er ude at spille koncerter, slår han sine folder som en af landets mest benyttede forsvarsadvokater med speciale i at forsvare folk, der ikke normalt er i kontakt med politiet eller vant til at blive udstillet i medierne.

Forsvarsadvokaten bliver dog hjemme, når Bjerregaard indfinder sig bag de tykke, høje fængselsmure for at give koncert. Og han glæder sig.

»Efterhånden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor en koncert finder sted. Jeg glæder mig til at tage på min fængselsturné og spille mine sange for de indsatte. Når jeg kommer i fængsler som led i mit arbejde som forsvarsadvokat, kan stemningen selvfølgelig godt være lidt spændt, fordi kunden tænker på sin sag. Derfor glæder jeg mig til at spille disse koncerter, hvor anledningen alt andet lige er mere munter.”, fortæller Morten Bjerregaard.


Morten Bjerregaards fængselsturné:

18. maj: Statsfængslet på Kragskovhede
4. juni: Sdr. Omme Fængsel
23. juni: Jyderup Statsfængsel

Du kan læse mere på Mortens egne hjemmesider:

www.badv.dk

eller

www.mortenbjerregaard.dk