Livet efter popsuccesen L.I.G.A har ikke været nem for Feras Agwa, der en overgang måtte tage et telefonsælgerjob for at få det hele til at løbe rundt. Nu håber han på et comeback.

B.T. møder den i dag 26-årige rapper på en café i København. Han er startet helt forfra uden noget pladeselskab i ryggen til at hjælpe med promoveringen af sin musik og har selv taget kontakt for at få sin historie fortalt.

»Det har været par underlige år, og jeg mistede på et tidspunkt modet på det hele. Gå fra at være noget stort til slet ikke at være noget. Det har været helt fucked,« fortæller han med et grin.

Feras Agwa, der oprindeligt er fra Roskilde, gik i 3.G i gymnasiet, da han blev opdaget af Remee og Chief 1, der satte ham sammen med sangeren Nicky Russell og trommeslageren Ihan Haydar.

Gruppen, der fik navnet L.I.G.A., skrev kontrakt med Universal Music og blev i 2013 straks et hit med singler som ’Skylder dig ik’ noget’, ’Den første gang’ og ’Julia’.

»Jeg gik fra at lave musik hjemme på værelset til at turnere Danmark rundt i et professionelt setup. Det var mega fedt, men også ret overvældende,« husker han i dag tilbage.

Efter et par år, hvor det blandt andet blev til en Zulu Award og Gaffa Pris for ’årets nye navn’, valgte Feras Agwa at gå solo for at arbejde videre på en karriere med Remee og Chief 1 som fødselshjælpere til nye hits.

Og her begyndte det at køre skævt.

Feras Agwa fik en kontrakt med Warner Music, udgav i sommeren 2016 singlen ’Chiddy Bang’, men så skete der ikke mere.

»Det gik fint til at starte med, men så fik Chief 1 en depression (noget han har været åben omkring, red), og Remee fik samtidig travlt med ’X Factor’, så pludselig stod jeg helet alene,« fortæller Feras Agwa.

Han fik Warner Music til at købe ham fri fra aftalen med Remee og Chief 1, men det hjalp heller ikke, og til sidst stod han uden pladeselskab og management – og uden de store indtægter.

»Jeg skulle jo have det hele til at løbe rundt, så jeg valgte at få et telefonsælgerjob. Det var egentlig fedt nok, og jeg var god til det, men jeg tænkte meget på, hvad jeg skulle gøre, hvis det ikke gik med musikken.«

Han fik aldrig taget sin gymnasieeksamen, så også på den front stod han til at starte helt forfra. Efter et halvt år som almindelig lønslave tog han en beslutning.

»Jeg havde nogle gode kollegaer, men jeg kunne mærke, at det er musik, jeg skal lave, så må jeg bare finde ud af hvordan. Om jeg bare skal spille på Strøget, så er jeg ligeglad – det skal bare lykkes.«

I dag har han netop udsendt singlen ’Inde eller ude’ i håb om at kunne genstarte karrieren.

Han modtager fortsat koda-penge for sin tid i L.I.G.A., og så kan han desuden leve af pengene fra et nummer, han skrev med Remee, Chief 1 og Nicky Russell til et koreansk k-pop-band, der blev et stort hit i Østasien.

»Jeg kan også stadig sparre med Remee og Chief 1. Og hvis det ikke går med musikken, kan jeg arbejde som A&R (hjælpe andre musikere frem, red.). Jeg synes bare, jeg stadig er for ung til ikke at kæmpe videre,« smiler han.