Det er nærmest en umulig opgave, at genskabe popduo’en Simon & Garfunkels ikoniske sange på teaterscenen. Ikke desto mindre er det hvad Landsteatret gør i musikforestillingen 'Bridge over Troubled Water', der i aftes havde turnépremiere.

Skuespillerne Morten Lützhøft og Nis Pedersen kaster sig med dødsforagt ud i opgaven. Lützhøft som Paul Simon med guitaren og det unikke sangerskrivergeni, Pedersen som Art Garfunkel med den vidunderlige stemme. Garfunkel havde ikke Simons evner som sangskriver, så det varede ikke længe, før jalousien ulmede mellem barndomsvennerne.

Efter seks succesrige år og fem albums gik parret fra hinanden i 1970, og bortset fra turnéer i 1982 og 2004, har de siden da kun meget sporadisk optrådt sammen.

De var som hund og kat, skændes så det bragede, og var først og fremmest kunstnerisk uenige.

Den slags er der så afgjort et dramatisk materiale i.

Det kommer desværre kun i meget begrænset grad til udtryk i Peter Audes manuskript. Han forpasser ganske enkelt chancen for at fortælle den oplagte historie, i stedet forsøges at tegne et historisk tidsbillede af begivenheder i verdenshistorien, der fandt sted mens Simon & Garfunkel var på toppen; mordet på John F. Kennedy, Buddy Hollys død i et flystyrt og så videre. Det er ærligt talt for tamt.

Aude lader sine skuespillere fortælle Simon & Garfunkels historie som sporadiske brudstykker mellem det, der helt tydeligt har interesseret ham mest; sangene. Som dramatik er forestillingen om 'Simon & Garfunkel' altså både uforløst og tam, men musikalsk er det en helt anden historie.

Morten Lützhøft og Nis Pedersen giver nemlig deres meget personlige, og særdeles vellykkede bud på et par håndfulde af Simon & Garfunkels bedste og mest populære sange. De tager sangene til sig, skaber deres egen lyd, som ikke er ulig originalerne, men som ikke bare er en kopi. Og det gør de virkeligt godt.

Begge synger strålende, vokalharmonierne sidder lige i skabet – godt arbejde af Ole Rasmus Møller, der har været sangcoach på forestillingen – og så må man imponeres af Lützhøfts udmærkede guitarspil.

Vi får en perlerad af sange serveret; 'Mrs. Robinson', 'The Boxer', 'The Sound of Silence', 'Scarborough Fair' og ikke mindst titelsangen, som Nis Pedersen synger som afslutning på første akt, så smukt, at de små hår i nakken rejser sig.

'Bridge over Troubled Water' var Paul Simons bedste sang, duoens største succes og udkom på deres sidste album. Samarbejdet ophørte inden albummet udkom og solgte mere end 10 mio. eksemplarer. Hvis man i pausen håber, at det nærværende drama efterfølgende vil få lov at udfolde sig dramatisk, så bliver man slemt skuffet. Bortset fra et kort replikskifte som optakt til, at Simon beder Garfunkel medvirke i en koncert i Central Park 11 år efter deres brud, kommer man nærmest ikke omkring endsige til bunds i de to sangeres indbyrdes konflikt.

Derfor må man nøjes med at endnu en håndfuld sange, som bestemt får et nyt liv i de glimrende fortolkninger.

Er man dedikeret fan af Simon & Garfunkel, tror jeg, at man vil holde af denne sympatiske forestilling, men måske også sidde tilbage med en tom fornemmelse af, at mangle noget.

'Bridge Over Troubled Water'. Manuskript: Peter Aude. Musik og sangtekster Paul Simon og Art Garfunkel.

Instruktion: Peter Aude. Scenograf og kostumer: Maja Boberg.

Medvirkende: Morten Lützhøft og Nis Pedersen.

Producent: Landsteatret.

Forestillingen spiller mandag og tirsdag på Bremen Teater i København, derefter på landsdækkende turné til 23. november.

Anmeldt 22. oktober i Musikteatret Albertslund (premiere).