Verdens største rapper er tilbage. Eller er han?

Eminem opfandt omkring årtusindeskiftet genren ’populær rap’ og blev den suverænt bedst sælgende musiker i 2000’erne. Siden gik der afvænningsklinikker og alderdom i den, og nu virker den i dag 45-årige levende raplegende som om, tiden er løbet fra ham.

2013-forfængeren ’The Marshall Mathers LP 2’ var en fed, nostalgisk cementering af, hvor meget han har betydet for hiphop med sjove referencer til gennembrudsalbummet ’The Marshall Mathers LP’, men hans aktuelle niende album ’Revival’, der pr-mæssigt lidt uoriginalt blev skudt i gang i oktober med en sviner af Donald Trump,  er langt fra den store genoplivning af en rapgud, som fans kunne have drømt om.

Selvom Beyoncés englerøst flot åbner albummet, er det lidt underligt at høre en Eminem i knæ, rappe om, at folk ikke synes, han er så god, som han var i gamle dage. Han slutter sin tude-tur af med at huske lytteren på, at han altså engang for mange år siden skrev en sang, der hedder ’Stan’. Come on, Eminem. Kom videre og tilbage ind i kampen.

Ed Sheeran virker malplaceret på det meget Ed Sheeran-agtige-nummer ’River’, der lyder som en B-side til Ed Sheerans eget nummer ’Eraser’. Ed Sheeran får måske en drengedrøm til at gå i opfyldelse med et Eminem-samarbejde, men de to popstjerner bør arbejde i hver deres hjørne af scenen. Sammen bliver de ligeså ligegyldige som en unødvendig lejrbåls-scene i et ’Game of Thrones’-afsnit.

Det er altid fedt at høre nyt fra gode gamle mavesure Eminem, og når han holder sig til bekendelsesrap om datteren Hailie og ekskonen Kim som de ærlige ’Bad Husband’ og ’Castle’, er han tilbage på sporet.

Den Drake-’Started from the bottom’-agtige ’Believe’ har også masser af nerve og lækker coolness oversig, men derudover er det svært at høre de nye evergreens for sig.

Albummet er for langt, P!nk hører slet ikke hjemme på et Eminem-album og så skal Eminem holde sig fra at hyre Rick Rubin hvis Beastie Boys-produktioner burde være blevet tilbage i 80’erne. Med referencer til ’I Love Rock ’n’ Roll’, 00’er golddiggeren Anna Nicole Smith og en sampling af The Cranberries ’Zombie’ er ’Revival’ alt i alt noget af en ærgerlig, bagudskuende og i længden kedelig, rodebutik.

Albumcoveret til 'Revival'.
Albumcoveret til 'Revival'. Foto: Universal Music
Vis mere

Har du fået hørt ugens nye afsnit af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i Itunes eller lyt med her: