Det satte gang i det helt store detektiv-arbejde, da dette års grandprix-håb, Reiley, efter sin sejr ikke ville fortælle, hvor gammel han var.

Det førte til, at flere på de sociale medier begyndte at lede efter spor, der kunne opklare mysteriet – og nu kommenterer den færøske sanger selv sagen.

»Den der alders-ting … Det blev lidt et mysterium, hvor jeg bare ikke lige sagde min alder til nogen,« siger han torsdag til B.T. og griner.

»Der var mange info-sider, som Wikipedia, der havde skrevet lidt forskellige aldre. Nogle havde skrevet 20, andre havde skrevet 22. Så jeg tror, det kom derfra.«

Her ses Reiley under en af prøverne forud for torsdagens semifinale til Eurovision.
Her ses Reiley under en af prøverne forud for torsdagens semifinale til Eurovision. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Det hele startede, da Reiley i februar blev præsenteret som en af årets otte artister til det danske Melodi Grand Prix.

DR sendte – som sædvanligt – pressemateriale ud om de enkelte artister, og her fremgik der ikke nogen alder på den færøske sanger.

Dagen efter hans sejr i Næstved Arena mødtes Reiley med B.T. for at svare på nogle af læsernes spørgsmål – og her undrede folk sig over de manglende oplysninger om hans alder.

»I'm ageless. Jeg har ingen alder. Jeg er ligesom Peter Pan,« svarede han dengang med et skævt smil på spørgsmålet.

Senere fandt en Eurovision-fan og dedikeret hobbydetektiv på webforummet Reddit frem til et gammelt opslag på de sociale medier i forbindelse med Reileys 18-års-fødselsdag – og kunne hermed spore sig frem til, at han i dag er 25 år.

14 dage efter det danske Melodi Grand Prix bekræftede DR også over for Se og Hør, at sangeren var ældre, end det først blev antaget.

»Der har altid floreret mystik omkring Reileys alder. Label bekræfter nu, at han er 25 år,« sagde DRs kommunikationsrådgiver Cecilie Vittrup Flensborg til mediet.

Da B.T. torsdag eftermiddag kort før den anden semifinale under Eurovision har Reiley i telefonen, fortæller han, at han er 'vant til fra TikTok', hvor han har knap 11 millioner følgere, at 'folk snakker meget'.

Det ærgrer ham dog lidt, at hans alder har endt med at stjæle så meget fokus:

»Men det er sådan, det altid er. Jeg prøver bare at fokusere på det positive, så det er helt okay,« siger han.

Den anden semifinale under dette års Eurovision – som Reiley deltager i – finder sted klokken 21.

Følg semifinalen i B.T.s LIVE-blog lige her.