****

Bobby Gillespie og vennerne forsøger ikke at løbe fra egen fortid på veteranernes nye udspil, hvor sangene vokser ud af deres ærkebritiske groove.

Det hele startede og sluttede på mange måder med hovedværket 'Screamadelica' fra 1991, hvor Primal Scream krydsede rocken med tidens dansable klubscene. Bandet har siden da bevæget sig ind og ud af dette album.

På 'Chaosmosis' arbejder de videre på deres velkendte lyd og bevarer en indædt nerve i den stædige tro på, at Primal Scream stadig kan sætte brand i danseklubberne. Og det lykkes ganske udmærket for den veloplagte Bobby Gillespie, der synger med lige dele desperation og verdensfjernhed i stemmen.

Albummet er da også et ekko af forgangne tider, men charmen og den fandenivoldske attitude er intakt og forbløffende troværdig.

De enkelte sange holder nemlig et solidt niveau og topper op undervejs, hvor man lige spidser ører og fornemmer det beskidte groove. '(Feeling Like A) Demon Again' er en dejlig uhøjtidelig popsang, der går New Order lidt i bedene. Så er der til gengæld mere smæk i 100% Or Nothing, der sammen med 'When The Blackout Meets The Fallout' berettiger Primal Screams forsatte gøren og laden.

Her virker det ikke til, at Bobby Gillespie på nogen måde bruger energi på at se sig tilbage. Han falder bare ind i det hårde beat og åbner kæften. Lidt blid er han dog blevet med årene, som i duetten med sangerinden Sky Ferreira i 'Where The Ligth Gets In', hvor han decideret forsøger sig med den mere forudsigelige hitskabelon.

Primal Scream: 'Chaosmosis' - Ignition Records | Udkommer 18. marts 2016