Citybois, kendt fra X Factor. Består af Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon
Citybois, kendt fra X Factor. Består af Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon Foto: Simon Læssøe

Det bliver faktisk ret 'pat, når drengene afsøger det danske pop-terræn.

Jeg er blevet taget ved næsen. Det var meningen at den charmerende duo skulle forsvinde ned i dybet til de andre X-factor-døgnfluer. Men lur mig om ikke 'boisne har begået en ganske holdbar ep, der nok skal smelte hjerter og væde et par underbukser.

What Bois About To sejrer med nogle stærke referencer, som giver de ni numre en imponerende forskellighed. Sange som "Come a Little Closer" og titelnummeret smager af Justin Biebers seneste udgivelse, altså på den fede måde, mens "Citybois" lyder som en opspændt Joey Moe i de spæde Nexus-dage.

Tekstuniverset lever i nogenlunde samme kiksede land som en hvis anden jantelovstrodsende drengeduo og man kunne måske have håbet på lidt mere Citybois-lingo i stedet for "don't stop the party, I wanna rock your hot body"-klichéer.

Der er en masse skønhedsfejl på denne debut-ep, fordi charmen kun kommer så langt før maskinerne må tage over for sangstemmer og teenager-engelsk.

Det er bare virkelig svært for denne anmelder ikke at blive revet med af stemningen, når den svampede og tunge "Stay" bliver forløst af det øjeblikkelige catchy omkvæd i "Purple Light". Og det er takket være en håndfuld medrivende omkvæd og nogle moderigtige beats, at Citybois kan lægge sig som oplagte arvtagere til den nik&jayske pop-musik.

Citybois: What Bois About To, Sony Music | Udkom 21. december 2015      

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.