De danske musikfestivaler er kommet på overarbejde, efter Hugo Helmig oven på sit kokainmisbrug har valgt at lukke ned for resten af 2019. De første afløsere er dog allerede fundet.

»Vi ønsker ham alt det bedste og er kede af, at det er sket. Nu skal vi ud og finde en værdig erstatning. Problemet er, at de fleste værdige erstatninger allerede spiller andre steder den dag,« lyder det fra Erik Kock til B.T. Han er talsmand for Kløften Festival i Haderslev, hvor Hugo Helmig skulle have spillet den 28. juni.

»Vi er rimelig tæt på kick-off, så det bliver lidt det muliges kunst, og paletten af valgmuligheder er måske lidt mindre, end da vi bookede musik for syv-otte måneder siden,« lyder det ligeledes fra Finn Høffner fra Høje Bøge Open air til Fyens.dk, hvor Hugo Helmig skulle have spillet i Svendborg den 25. maj.

Lars Mortensen fra Jelling Musikfestival, hvor Hugo Helmig skulle have spillet den 1. juni, siger til Vejle Amts Folkeblad, at aflysningen 'er lidt træls', men at de er sikre på, at han nok skal vende tilbage.

»Vedrørende festivalen tager vi det roligt og forsøger at finde en løsning. Der er heldigvis mange gode navne på plakaten – om end vi helt klart gerne ville have beholdt Hugo, som gjorde en god figur, sidst han var på festivalen.«

I alt har Hugo Helmig måttet aflyse 13 danske koncerter hen over sommeren. En af de helt tunge aflysninger er koncerten på årets Roskilde Festival, hvor en drengedrøm skulle gå i opfyldelse den 5. juli på Arena-scenen, hvor der er plads til 17.000 tilskuere.

Roskilde festival fortæller til B.T., at de er kede af aflysningen, men at de først og fremmest har stor respekt for, at han tager hånd om sit eget helbred.

»Hugo var udset til at give vores deltagere en popkoncert med masser af 'syng med'-elementer. En af dem, der kan samle rigtig mange af særligt vores yngre gæster,« lyder det fra programchef Anders Wahren.

»Der er lang tid til juli, så vi skal nok nå at finde en afløser. Vi går efter et navn, der passer ind på den plads i spilleplanen, der nu er åben. Så vi kigger på helheden i programmet den dag,« tilføjer han.

Hjalmer Larsen overtager Hugo Helmigs koncert i Tivoli friheden i Århus den 17. maj.
Hjalmer Larsen overtager Hugo Helmigs koncert i Tivoli friheden i Århus den 17. maj. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Et par af festivalerne har arbejdet hurtigt og har allerede en afløser klar som erstatning.

I Nordjylland, hvor Hugo Helmig skulle have spillet den 4. juli på årets Nibe Festival, skriver de i en pressemeddelelse, at dj og producer Kato har overtaget pladsen i programmet.

Ligeledes har Tivoli Friheden i Aarhus, hvor Hugo Helmig allerede skulle have spillet nu på fredag den 17. maj, et nyt navn klar til publikum i form af Hjalmer Larsen.

'Festen er reddet, når Hjalmer indtager scenen i Tivoli Friheden på fredag den 17. maj med hit som 'Dig og mig', 'Lige nu' og 'Skabt til at være ung',' skriver de i en pressemeddelelse.

Alle festivaler ønsker Hugo Helmig god bedring og byder ham velkommen en anden gang.

Hugo Helmig skulle have afsluttet sin sommerturné til Fredagsrock i Tivoli i København sammen med Citybois den 20. september. Også her sender man gode tanker til den unge popstjerne, og så satser man på at kunne præsentere en 'passende erstatning'.

Kato er klar til erstatte Hugo Helmig på Nibe festival.
Kato er klar til erstatte Hugo Helmig på Nibe festival. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere