Landets festivaler blev som bekendt aflyst i 2020. Nu er planlægningen i fuld gang frem mod næste år, hvilket skaber stor debat på de sociale medier set i lyset af den fortsat alvorlige coronasituation.

Debatten er særlig stor på Facebook, hvor brugere er gået til tastaturet, og som på baggrund af deres kommentarer kan inddeles i to klare lejre.

For og imod. Herunder er et udpluk:

'Det er da helt hjernedødt at holde festival,' skriver en bruger. En anden supplerer:

'At melde sådan noget ud er grotesk.'

Også hos Politiken er brugerne klare i deres holdninger.

'De skulle da hellere appellere til deres gæster om at stramme ballerne og bakke op om opfordringerne til at mindske smittespredningen NU,' skriver én, mens andre brugere frygter, at Roskilde Festival – og andre festivaler for den sags skyld – risikerer at blive til superspreder-begivenheder.

Kommentarerne kommer, efter at Roskilde Festival torsdag annoncerede 29 nye navne til deres plakat anno 2021.

Roskilde Festival 2019.
Roskilde Festival 2019. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Vis mere

I den forbindelse fortalte Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, til B.T., at festivalen bestræber sig på at holde en festival for fulde huse. Det vil sige 130.000 mennesker – ellers kommer der ingen festival.

Og selv om en række brugere undrer sig, finder adskillige det også positivt og ser 'et lys i mørket'. Det fremgår både af Roskilde Festivals egen Facebook – og også af B.T.s.

'Håber da, at Danmark bliver frit igen inden da, vi gider ikke det her længere. Vi vil leve livet,' lyder det fra en, mens en anden påpeger, at der forhåbentlig er vacciner til den tid.

Festivaler i Danmark er gået sammen i en erklæring, hvori de taler for, at festivalerne planlægges og gennemføres.

Administrerende direktør i Roskilde Festival Signe Lopdrup håber og tror på, at 130.000 festglade deltagere til sommer kan nyde musikken – og friheden – på den 50. udgave af Roskilde Festival.
Administrerende direktør i Roskilde Festival Signe Lopdrup håber og tror på, at 130.000 festglade deltagere til sommer kan nyde musikken – og friheden – på den 50. udgave af Roskilde Festival.
Vis mere

Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, forsikrede dog torsdag over for B.T., at man er fuldt opmærksom på en anderledes og mere forsvarlig model for festivalen.

»Som arrangører af Roskilde Festival har vi opbygget en dyb faglighed, som handler om, hvordan man ansvarligt og sikkert kan samle så mange mennesker – også i så komplekse miljøer. Det handler om crowd management og om hygiejne og adfærd, og det er nogle af de ting, som vi er virkelig dygtige til,« siger hun og påpeger, at de ikke kigger på den nuværende coronasituation.

De kigger på én, der forhåbentligt er bedre.

»Vi kan jo ikke tage udgangspunkt i, hvordan situationen er i dag. Der er ingen tvivl om, at vi ikke kan afvikle Roskilde Festival, som situationen ser ud nu. Der er ingen af os, som på tværs af brancher er naive, og vi ved godt, at vi ikke kan forsamles så mange mennesker i en situation med det nuværende smittetryk.«

Du kan læse hele interviewet med Signe Lopdrup HER.