Torsdag måtte adskillige festivalgængere forgæves vente på bussen til metal-festivalen Copenhell ved Christianshavns Torv.

Det skyldes en ændring i køreplanen, som ikke blev meldt ordentligt ud. Den lange ventetid fik festivalen til at undskylde.

Der var væsentligt flere mennesker på Christianshavns Torv end normalt torsdag. Folk der ventede på en af de gratis shuttlebusser, som Copenhell havde sørget for. De måtte i stedet se fyldte busser køre forbi torvet og ud på Refshaleøen, hvor Copenhell bliver afviklet.

Eksempelvis skriver Kamilla Jakobsen på Copenhells opslag:

'Vi endte med at gå, efter at have ventet halvanden time på Christianshavn. Det er sådan set fint nok at det er fra hovedbanen i år, men så skulle det have været meldt meget tydeligere ud, meget tidligere. Vi fik opdateringen i app'en, da vi ankom på festivalpladsen,' skriver hun.

Festivalen lagde sig som sagt fladt ned og undskyldte for misæren.

Flere af de ventende gæster har formentlig troet, at alt var som normalt. Shuttlebusserne har ved tidligere festivaler kørt fra Christianshavns Torv.

Men i år er det ændret til, at de kører direkte fra Hovedbanegården og samler kun folk op på Christianshavn, hvis der er plads.

'Dette forårsager lige nu lange køer på Christianshavn, og vi lægger os fladt ned og beklager mange gange over for jer, der lige nu står der og venter på grund af den upræcise transportkommunikation,' skrev festivalen blandt andet.

Her lød anbefalingen, at alle tager bussen fra Hovedbanegården fremfor Christianshavns Torv. Det var dog ikke alle, der var utilfredse. Eksempelvis skriver Henrik Steimer:

'Bussen er gratis, så man kan kun grine af at folk brokker sig. Hvis man er utilfreds, kan man enten tage 9A eller en taxa.'

B.T. har fredag været i kontakt med Copenhell. Her oplyser man om følgende opslag med informationer om bus-situationen.