Festivalen Rabalder, som arrangeres af bydelen Musicon i Roskilde, er aflyst resten af lørdagen.

Det oplyser Musicon på festivalens Facebook-side. Festivalen afholdes i år for ottende gang, hvor festivalens koncerter endda var forlænget, så den sluttede senere på aftenen end normalt. Men sådan skulle det altså ikke gå.

»Det er ekstra ærgerligt, fordi der har været rigtig mange frivillige kræfter involveret. Festivalen er et udstillingsvindue for bands på alle niveauer og i alle størrelser,« siger Kasper Brøndum Andersen, der er kommunikationsmedarbejder ved Musicon.

»Der er mange hundrede, måske tusinde timers spildt arbejde. Der er investeret penge i at få personale ind til at bygge op og betjene gæsterne. Udover de frivillige timer er der også noget økonomi,« siger han.

Det var dog ikke nogen svær beslutning at aflyse festivalen som følge af vandmasserne. Det skete ved 17-tiden.

»Vi kunne ikke lade folk spille på scenen, der var overdækket, men det regnede og blæste så voldsomt, at det regnede ind på scenen. Det var ikke forsvarligt af hensyn til sikkerheden,« siger Kasper Brøndrum Andersen.

Arrangøren forsøgte at få hovednavnet Love Shop til at spille lidt senere, men det var ikke muligt grundet andre jobs.

Love Shop skulle være gået på klokken 18, mens også koncerter lørdag aften med navne som Windflower, Monkey Jam og Nöhr er aflyst.